Lucass napisał(a):
pamiętaj tylko o jednym, że w świetle przepisów światła pmgłowe przednie mogą działać jedynie po włączeniu świateł pozycyjnych. To tak nawiasem, żebyś nie miał problemów przy jakimś przeglądzie.
mkk napisał(a):Ja jednak upieram sie przy wyrazonej opinii: instalacja jest prawie gotowa, wystarczy:
1. zmienic wtyczke przy lewym halogenie i pociagnac przewod do prawego
2. wlozyc w istniejace gniazdo przekaznik
3. pociagnac kabelek od wtyczki manetki (tam dochodzi sterowanie przekaznikiem hal. do dowolnego ladnego wlacznika.
mkk napisał(a):Wtedy masz spelniony warunek, ze dzialaja tylko razem z pozycyjnymi, jak rowniez kontrolke, i to wlasciwa, na desce. Jesli chcesz wykorzystac wlacznik od tylnej szyby (impulsowy), to proponuje dokupic w sklepie elektronicznym przekaznik bistabilny, sterowany 12 V, i wpiac go miedzy wlacznik a ten kabelek od przekaznika p-mglowych (wtedy musisz miec dwa przekazniki, troche glupio, albo kupic bistabilny o wystarczajacej wytrzymalosci, by bezposrednio nim obslugiwac halogeny.
mkk napisał(a):czy podczas przegladow czesto sprawdzaja Wam jak sie wlacza swiatla? Jedyne co mi sprawdzali, to czy swiatla dzialaja i ich ustawienie, przegladacz nawet nie spojrzal na wlaczniki.
Bullitt napisał(a):
Jak jest tyle instalacji to sie wycofuje, ze warto robić nową . Tylko po co zmieniać wtyczkę?
mkk napisał(a):U mnie wtyczka przy halogenkach (reflektorkach) miala sie nijak do tej na koncu kabla. A w handlu mieli odpowiednik tej z reflektora, a nie tej z kabla. Ale oczywiscie lepiej miec halogenki z wlasciwa wtyczka
, wtedy jej zmiana jest zbedna
mkk napisał(a):A jak to w koncu jest z tym wlacznikiem ogrzewania szyby. Jest to wlacznik impulsowy zintegrowany z przekaznikiem bistabilnym![]()
Czy jeszcze jakies inne ustrojstwo. Chyba bede go musial obejrzec dokladniej.
Bullitt napisał(a):
A bo to nie jest tak prosto. Do tej wtyczki podłacza sie nastepną wiązkę i dopiero do niej dopina światła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości