do marek02 widzę że masz 1.2 8v tak jak ja ja jestem w fazie jego wymiany i od razu powiem tak : w tym 1.2 8v jest inny czujnik o nr seryjnym 7700414694 (sprawdź wygląd np na allehandro.pl) niema on tych wąsów do naciskania tylko po boku ma wsuniętą zawleczkę metalowa którą wysuwasz ..u mnie po wysunięciu nie dało rady ruszyć tego czujnika ciągnąłem do góry i nic z całym autem szarpałem..zapieczony i zbyt mocno z integrował się ze skrzynią ..więc zalałem z góry WD40 i za parę dni znów akcja tym razem położyłem sie pod spod bo to najlepsze wyjście : ( lewarek od strony pasażera na wysokość dwóch przypadkowych leżących kół podłożyłem zabezpieczyłem i wszedłem pod spod dobre oświetlenie i mam go jak na dłoni ) i tak : oczywiście dalej ani rusz więc po wyjęciu tej zawleczki i jest jeszcze taka metalowa osłonka która chroni przed czymś .. ściagamy i tam ba czujniku sa takie ścięcia jak na klucz płaski o rozmiarze 24 łapiemy lekko i zruszamy na prawo i lewo delikatnie i ruszyło wyciągamy z kekki m szarpaniem w górę

Jak widac po tylu latach nie jest to takie hop ..co do tego innego modelu impulsatora to ciężko znaleźć taki sam wiec będę stosował o innym nr seryjnym właśnie ten z wąsami wszystko to samo tylko te wąsiki ... Teraz jestem w fazie zamawiania tego czujnika na aukcji jakby były jakieś pytanie to pytać odnośnie tego modelu 1.2 ..
może udało mi sie pomoc lekko pozdrawiam!