Anonymous napisał(a):- przypominam jeszcze raz receptę od szamana z serwisu - raz na 10kkm litr mixolu na bak. Bowiem (albowiem?) wtryski w dCi nie tyle się "zatykają", co "zacierają". Innych dodatków zaś szaman kazał NIE LAĆ! Faktem, że po mixolu poprawa wyniosła około zero. Ale po dodatkach czyszczących nawet się pogorszyło.
to mi wyskoczyło gdy wpisałem "mixol"
--"Mixol S jest olejem przeznaczonym do mało i średnio wysilonych silników dwusuwowych z zapłonem iskrowym, smarowanych systemem mieszankowym. Nie wymaga stosowania mieszadła i może być wlewany bezpośrednio do zbiornika paliwa, ponieważ zawiera rozpuszczalnik ułatwiający dokładne wymieszanie. Mixol S posiada specyfikację API TB/TA.
Wadą oleju Mixol S jest powstawanie nagarów wewnątrz komór spalania silników smarowanych tym olejem, co może doprowadzić do zakleszczenia pierścieni tłokowych. Wykazuje on również niedostateczne właściwości podczas długotrwałej pracy silnika na wysokich obrotach. Zaletą tego oleju jest niska cena.

"
Ja bym jednak nie radził wlewać płynów służących do innych celów. a od gości co mają domowe receptury na wszystko trzymać się z daleka.