Silnik się grzeje

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Silnik się grzeje

Postprzez pewdor poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 18:49

pewdor napisał(a):W górnym (prawym lub lewym) narożniku chłodnicy. Szukaj dobrze bo np mój jest zarąbiście schowany.

Nie znalazłem:( jakaś podpowiedź? Jest pod czymś ukryty? Jakaś magiczna śrubka wyglądająca jak mocowanie chłodnicy? Z boku, na przedzie, na górze?

pewdor napisał(a):Na obudowie termostatu - śruba - musisz obczaić która

Czy to jest ten element w którym siedzi czujnik temp.? Trzeba poluzować śrubę mocującą metalową obudowę czy plastikową wprowadzającą przewód?

Odpowietrzylem tym jednym zaworkiem który znalazłem. Z racji że nie mogłem znaleźć pozostałych dwóc, odpaliłem na chwilkę silnik przy otwartym zbiorniczku wyrównawczym. Po ok 20-30 sek na minimalnych obrotach zgasiłem. Po odkręceniu zaworka wydobył się z niego dymek o zapachu nico przypominającym spaliny benzynowe ale sam wychodzący płyn pachniał jednak identycznie jak ten w butelce. Węch jednak nie jest moją mocną stroną.
pewdor
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Silnik się grzeje

Postprzez Lucass wtorek, 7 kwietnia 2009, 08:09

Zawór wygląda jak na zdjęciach. U mnie jest po lewej ale bywa i po drugiej.
zawór 2.jpg
zawór 2.jpg (31.81 KiB) Przeglądane 237 razy
zawór.jpg
zawór.jpg (32.46 KiB) Przeglądane 237 razy

Nie wiem dokładnie w którym miejscu jest śruba na obudowie termostatu w 1,4. Nie jest to w każdym razie raczej żadna z mocujących. Może ktoś z 1,4 podpowie...
Spaliny w zbiorniczku nie wróżą dobrze...
Uszczelka pod głowicą? :roll:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Poprzednia strona

Powrót do Pytam