Adik jak wcześniej napisał Bullit to był eksperymentalny tuning więc nie można tego traktować jakoś bardzo poważnie.Też nie wiem do końca na czym właścicielowi zależało,bo wiadomo że w przyrodzie nic nie ginie i każdy przyrost w jednym miejscu powoduje ubytek w drugim,co w przypadku tuningu objawia sie znacznym przyrostem momentu i mocy kosztem elastyczności.Jednak zakładając że właściciel chciał poprawić parametry,w sposób nie ekstremalny,zachowując przy tym płynność i elastyczność, powiem Ci gdzie generalnie można mieć zastrzeżenia.
Po pierwsze spójrz na przebieg krzywej momentu i mocy przed i po modyfikacjach.O ile jeszcze krzywa mocy jest w miare płynna to już krzywa momentu gwałtownie zmienia swą wartość (a to własnie moment z punktu widzenia np wyprzedzania czy szybkiego ruszania spod świateł jest najważniejszy,choć wielu kierowców akurat myśłi że to moc powoduje że wyrywają spod świateł)To sprawia że charakterystyka jest niejednolita i odczuwalne jest to podczas jazdy ponieważ to "kopnięcie" które masz przy ok 3000RPM gwałtownie sie kończy,z wykresu widać że jest to ok 50 Nm na odcinku ok 500 RPMa to jest już odczuwalne,po prostu jadza nie jest płynna.
Po drugie spójrz jak wąski jest zakres obrotów dla max wartości monentu i mocy.Dla mocy jest to ok 3100RPM a dla momentu ok 3000RPM.Porównując to dla wartości fabrycznych gdzie max moc była przy 3500-4000RPm a moment przy ok 2300RPM widzisz jak drastycznie został zwężony zakres max parametrów.Takie zjawisko jest bardzo niekorzystne,można to nazwać marnotrawieniem obrotów

Ponieważ podczes konstrukcji silnika najważniejsze jest to żeby maxymalnie wykorzystać zakres obrotów dla których silnik może uzyskiwac najlepsze parametry,mówiąc prosciej konstruktorzy chcą żeby max moment i moc leżały jak najdalej siebie.Max moment powinien wystepować przy jak najniższych obrotach żebyś sie dobrze "zbierał" od samego dołu,a max moc dalej żeby efektywnie wykorzystać obroty silnika,gdyż moc jest bardzo ściśle powiązana z obrotami dużo bardziej niż moment.Dlatego fabryka ma tą "rozciągłośc" najlepiej zapewnioną.
Przedstawiłem Ci do czego sie można doczepić jednak trudno mi mówić jak ja bym to zrobił ponieważ nie znam potrzeb właściciela,wytrzymałości silnika,jednak napewno zwróciłbym większą uwagę na te 2 rzeczy o których wcześniej pisałem.