Witam,
Pozwoliłem sobie założyć nowy temat bo nie bardzo mogę znaleźć odpowiedz na moje pytania w już istniejących tematach.
Wczoraj odebrałem samochód po wymianie wszystkich płynów olejów filtrów oprócz przeciwpyłkowego bo sam to zrobię ,już chyba wiem nawet gdzie go szukać mam wątpliwości co do kształtu bo są okrągłe i prostokątne ale do tego dojdę.Mechanik wyregulował zawory wymył przepustnice aczkolwie moim zdanie nadal słychać taki klekot zaworów ale nie mam porównania więc na razie pozostawiam to jako normę.
1.Pierwsze co nie daje mi spokoju to fakt że jak autko schodzi z obrotów to od ok 1000 obr do powiedzmy 800 drży kokpit i kiera,wskazówka zatrzymuje się na ok 750 obrotów zero drgań silniczek pracuje równo .-od czego powinienem zacząć.
2.Druga sprawa to jak przytrzymam silnik na obrotach pomiędzy 2-3 tyś ,siedząc w środku ,słychać buczenie jakby drgała plastikowa obudowa pod maską jak się stoi obok samochodu to tego tak nie słychać ,dźwięk zanika po wciśnięciu sprzęgła.
Wiem że ciężko będzie przez neta coś wywnioskować ale może ktoś ma jakiś pomysł.
Jeżeli znalazł by się ktoś z okolic Brzeska (Okocim ) i zechciał by zerknąć i przejechać się moim skoczkiem i coś podpowiedzieć to jestem do dyspozycji,za przysługę powiedzmy stawiam obiad i duuuuże piwo.
pozdrawiam
pp