klamki, zamki

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

klamki, zamki

Postprzez PanKot wtorek, 17 maja 2005, 08:16

przeglądałem posty i mojego przypadku nie ma w opisach.
Drzwi od strony kierowcy nie chcą się zamykać. Zawsze odbijają ale lekkie dciągnięcie wystarcza aby się zatrzasnęły. Muszę zamykać drzwi na 2 razy: zamknąć i docisnąć (lub dociągnąć od środka). Stało się tak po tym jak "napsikałem" do zamka WD40. Próbowałem regulować zaczep na słupku ale to nic nie daje.
Może ktoś coś podpowie zanim zacznę rozkręcać drzwi.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio wtorek, 17 maja 2005, 10:40

IMO dalej masz źle wyregulowany zamek(zaczep,zamek ,ewentualnie rozpiłować otwory przy śrubkach).
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot środa, 18 maja 2005, 08:36

dzięki za radę, próbowałem rózne ustawienia: zamek-zaczep i nic.
Podjechałem do swojego mechanika bo akurat przejeżdżałem koło niego.
Było mało czasu, więc nie rozkręcał zamka tylko przeczyścił cały mechanizm jakąś substancją myjącą w spray'u. Sporo tego "wypsikał" na zmianę z jakąś oliwką w spray'u. Aż dołem drzwi wypływało.
I wyobraźcie sobie, że pomogło. Podobno żabojady zrobili zamki zbyt precyzyjnie i nadmiar środków smarujących powoduje, że zbiera się brud co z kolei blokuje mechanizm. Coś w tym jest!!
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam