Złączka komputera renault Kangoo 1,5dci 2004 express kaleido

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Złączka komputera renault Kangoo 1,5dci 2004 express kaleido

Postprzez Tolek1986 środa, 19 października 2016, 21:11

Witam

Panowie mam problem czy dostanę gdzieś złączki do komputera sterującego wtryskami i pompą wspomagania?
Środkowa złączka albo zaśniedziała albo padnięty komp. Dziś wymieniłem wtryski :cry: okazało się że silnik pracuje równo po wielkich bólach z wtryskami, ale cóż to samochód sam gaśnie :cry: , po przejściu już wszystkiego, czyli wtryski, pompa regulator ciśnienia, czujnik położenia wału wpadliśmy na pomysł "może instalacja". Po ruszeniu środkowej złączki Kangur znów zgasł, odpalam, ruch złączką w lewo prawo zgasł. Powtórzone kilkakrotnie i znów to samo. Po rozpięciu ukazał się zielonkawy nalot na 2-3 stykach (troszkę już późno było dziś, jutro sprawdzę dokładnie które wtyki). Moje pytanie czy można tą złączkę dokupić, wymienić tylko same wsuwki w niej czy raczej kupić używkę i łączyć? Oraz czy posiada ktoś schemat do instalacji tej wersji?

Podobnie z złączką numer 3 licząc od nadkola, poprzedni właściciel podłączył pompę wspomagania na stałe, nie wiem czy nie jest to spowodowane wadliwym komputerem, bądź złączką.

Przy okazji zwarcie do plusa modułu PAS poważny problem?
Kangoo 1,5 dci 60kW 82 KM Express Kaleido
Jak na razie walka:D
Tolek1986
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam