Witam
Panowie mam problem czy dostanę gdzieś złączki do komputera sterującego wtryskami i pompą wspomagania?
Środkowa złączka albo zaśniedziała albo padnięty komp. Dziś wymieniłem wtryski okazało się że silnik pracuje równo po wielkich bólach z wtryskami, ale cóż to samochód sam gaśnie , po przejściu już wszystkiego, czyli wtryski, pompa regulator ciśnienia, czujnik położenia wału wpadliśmy na pomysł "może instalacja". Po ruszeniu środkowej złączki Kangur znów zgasł, odpalam, ruch złączką w lewo prawo zgasł. Powtórzone kilkakrotnie i znów to samo. Po rozpięciu ukazał się zielonkawy nalot na 2-3 stykach (troszkę już późno było dziś, jutro sprawdzę dokładnie które wtyki). Moje pytanie czy można tą złączkę dokupić, wymienić tylko same wsuwki w niej czy raczej kupić używkę i łączyć? Oraz czy posiada ktoś schemat do instalacji tej wersji?
Podobnie z złączką numer 3 licząc od nadkola, poprzedni właściciel podłączył pompę wspomagania na stałe, nie wiem czy nie jest to spowodowane wadliwym komputerem, bądź złączką.
Przy okazji zwarcie do plusa modułu PAS poważny problem?