POMOCY.Kangoo 1.9 D .Migająca kontrolka od świec...

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

POMOCY.Kangoo 1.9 D .Migająca kontrolka od świec...

Postprzez Stanley czwartek, 12 stycznia 2006, 22:37

Witajcie.Mam Kangoo 1.9 Diesel 2002, przebiegu 60000 km i ostatnio mam z nim taki oto problem. Około miesiąca temu w czasie jazdy zapalała się i gasła kontrolka awarii elektroniki( to ta ze świecą żarową na żółto). Po badaniu u dwóch różnych ludzi z komputerami ,komputery nie wykryły błędów zapisanych w komputerze mojego Kangoo. Po dwóch tygodniach spaliła się 1 świeca żarowa. Wymieniłem 1 sztukę z oryginalnej przepalonej na zamiennik. Po 3 dniach przepaliła się druga z oryginału i wtedy wymieniłem pozostałe 3 na zamienniki. Teraz minął już tydzień od dnia wymiany wszystkich świec żarowych. Znów zaczęła się zapalać kontrolka w czasie jazdy sygnalizująca błąd elektryki lub elektroniki (czyli ta żółta jak wyżej). W czasie zapalenia się kontrolki silnik dostaje troche wyższych obrotów a trzymając nogę na hamulcu silnik nie reaguję na wciskanie pedału gazu. Można wcisnąć pedał gazu w podłoge kiedy mam nawet lekko naciśnięty pedał hamulca to i tak silnik pracuję na wolnych obrotach,absolutnie 0 reakcji. Zapalanie się tej kontrolki wystepuje chaotycznie i nie jest związane z żadnym towarzyszącym zjawiskiem.

Dzieki za przeczytanie tej krótkiej wiadomości. Jeśli macie pomysł co to może być lub jakiekolwiek rady to czekam i wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Stanley
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio piątek, 13 stycznia 2006, 08:47

Witaj
Odepnij akumulator na noc :idea:
Nie naciskaj jednocześnie hamulca i gazu. :idea: :lol:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak