Jakie różnice pomiedzy wersją "zwykłą" a Pampa?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Jakie różnice pomiedzy wersją "zwykłą" a Pampa?

Postprzez Odys niedziela, 15 lutego 2004, 18:52

Witam,

Czy wie ktoś jakie są różnice w budowie zawieszenia i innych elementów między tymi dwiema wersjami? I czy ewentualnie opłaca się przeróbka zawieszenia w zwykłym Kangoo przy okazji jego naprawy? Mam samochód którym dużo jeżdżę po "nierównościach" :D i nawet dość duży standardowy prześwit często okazuje się zbyt mały. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, informacje i pomysły :)

Pzdrawiam serdecznie
Krzysiek
1.4 RTA 98
Odys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Jakie różnice pomiedzy wersją "zwykłą" a Pampa

Postprzez gnom wtorek, 24 lutego 2004, 10:50

Odys napisał(a):Witam,

Czy wie ktoś jakie są różnice w budowie zawieszenia i innych elementów między tymi dwiema wersjami? I czy ewentualnie opłaca się przeróbka zawieszenia w zwykłym Kangoo przy okazji jego naprawy? Mam samochód którym dużo jeżdżę po "nierównościach" :D i nawet dość duży standardowy prześwit często okazuje się zbyt mały. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, informacje i pomysły :)

Pzdrawiam serdecznie

Prześwit 40mm większy, wzmocnione zawieszenie przez co jest naprawdę twardy i trochę "tłucze"/wzmocnione półosie i oczywiście troszkę więcej kosztują wszystkie części / Silnik osłonięty od spodu 2mm blachą dzięki czemu pięknie się nagrzewa zimą i oczywiście osłony przewodów hamulcowych i paliwa
W standarcie koła 14" i wzmacniane opony były

Całkim fajny tylko głośny i troszkę 1,4 jest za mały
gnom
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam