wymiana przekładni = świst

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

wymiana przekładni = świst

Postprzez lam3r piątek, 26 maja 2006, 08:49

Witam miłośników:-)

Wczoraj odebrałem mojego Kangoo po gwarancyjnej wymianie przekładni kierownicy. Byłem szczęśliwy przez jakieś 30 minnut:-( Po przyjechaniu do domu usłyszałem świst z okolic kierownicy. Teraz już wiem, że to płyn w przekładni. Dzisiaj rano, po uruchomieniu silnika, usłyszałem dzwięk... hmmm... napełniania się jakiegoś pojemnika (w rejonie kierownicy). Świst pojawił się dopiero po przejechaniu około 8/10 kilometrów.
Z samego rana byłem w serwisie a tam uslyszałem, że to płyn i że nie bardzo mogą to reklamować bo przekładnia działa prawidłowo. Świst to świst i aby móc coś z tym zrobić trzeba zamówić rzeczoznawcę z Warszawy! Nakazano mi jeździć i obserwować.
Jestem ***... na maxa. Mam tego szczerze dość, są jakieś granice absurdalnego traktowania klientów w serwisie. Złożyłem reklamację w Renault Assistance.
Nawet nie wiecie jak jestem wk...!!!
Posłucham sobie Papieża, może mi przejdzie!:-(
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Brada sobota, 24 czerwca 2006, 23:20

Cześć stary...

Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Świst z powodu BRAKU? płynu? No nie wiem - nie kumam sytuacji. Ale Jeśli w Renault Ci zrobili to łaski chyba nie robią, zeby sprawdzić? Wydaje mi się że jeśli oni coś robią to auto powinno działać tak jak z salonu. A Jeśli nie działa to co kogo obchodzi że to co wymieniali działa jak należy, skoro przed wymianą tego nie było.
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt niedziela, 25 czerwca 2006, 08:53

Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu. Jedź do innego serwisu, nie wszystkie są takie.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez lam3r poniedziałek, 3 lipca 2006, 12:36

Brada napisał(a):Cześć stary...

Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Świst z powodu BRAKU? płynu? No nie wiem - nie kumam sytuacji. Ale Jeśli w Renault Ci zrobili to łaski chyba nie robią, zeby sprawdzić? Wydaje mi się że jeśli oni coś robią to auto powinno działać tak jak z salonu. A Jeśli nie działa to co kogo obchodzi że to co wymieniali działa jak należy, skoro przed wymianą tego nie było.

Serwisant powiedział, że to słychać płyn w przekładni... to Jego słowa, ja znam się na komputerach:-) Dodał również, że to przekładnia z Francji i im - jako serwisowi - nic do tego. Taką dostali i nic z tym nie zrobią. Zareklamowałem to w Renault Polska i oni podtrzymali tę wersję wytłumaczenia pisemnie! W tej chwili piszę pismo do Renault we Francji:-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r poniedziałek, 3 lipca 2006, 12:40

Bullitt napisał(a):Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu. Jedź do innego serwisu, nie wszystkie są takie.

We Wrocławiu to nie bardzo jest do kogo jechać... mam to zrobić prywatnie? Nawrot i Jasiak znają się jak łyse konie i nic przeciw sobie nie zrobią. Poza tym nawet w Renault Polska mnie olali (pisemnie) więc nie mam zaufania.
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez cieski poniedziałek, 3 lipca 2006, 12:53

lam3r napisał(a):
Bullitt napisał(a):Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu. Jedź do innego serwisu, nie wszystkie są takie.

We Wrocławiu to nie bardzo jest do kogo jechać... mam to zrobić prywatnie? Nawrot i Jasiak znają się jak łyse konie i nic przeciw sobie nie zrobią. Poza tym nawet w Renault Polska mnie olali (pisemnie) więc nie mam zaufania.

Skoro świstu nie było przedtem a teraz jest to znaczy, że coś źle naprawili. Sprawdzałeś poziom płynu w zbiorniczku wspomagania? Skoro coś świszczy to może jednak ten układ się zapowietrza tylko oni nie umieją odpowietrzyć? Pisz jeszcze raz do Renault Polska. Głównym argumentem niech będzie fakt, że przed usterką było cicho a teraz hałasuje. Może napisz bezpośrdnio do prezesa?
Obrazek Obrazek
srebrny 1,5 dCi, 82KM, 2004r
cieski
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez ROBAK poniedziałek, 3 lipca 2006, 13:05

lam3r napisał(a):
Brada napisał(a):Cześć stary...

Serwisant powiedział, że to słychać płyn w przekładni... to Jego słowa, ja znam się na komputerach:-) Dodał również, że to przekładnia z Francji i im - jako serwisowi - nic do tego. Taką dostali i nic z tym nie zrobią. Zareklamowałem to w Renault Polska i oni podtrzymali tę wersję wytłumaczenia pisemnie! W tej chwili piszę pismo do Renault we Francji:-)

Jestem całym sercem z TOBĄ , arogancja w PAŃSTWIE POLAKÓW jest ogromna :( :( :( i niestety człowiek staje sie bezsilny i dodatkowo zgnojony ZOBACZYMY co na ten fakt odpiszą FRANCUZI :) :) :)
PS- Kolega jest szczęsliwym (w pejoratywnym znaczeniu) posiadaczem PEUGOTA 307 SW na 24 miesiące użytkowania BYŁ 20cia RAZY w SERWISIE :D :D :D pewnego razu po powrocie z pracy (zajada objadek) słyszy sygnały straży ,wygląda przez okno a tam na parkingu płonie jego PEUGOCIK :D :D :D NORMALNIE ZACZĄŁ SIĘ PALIĆ

W serwisie usłyszał ,że nie dokonał przeglądu gwarancyjnego i pewnie to jest powód :D :D :D
20 na 24 to można powiedzieć ,że co miesiąc był w tym ASO
i zapytał, który to miał być GWARANCYJNY :D :D :D

Sprawa dalej potoczyła się drogami sądowymi koniec końców naprawiono i wymieniono wadliwą instalacje elektryczną
TO DOPIERO BYŁ HORROR

Pozdrawiam serdecznie ROBERT
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK poniedziałek, 3 lipca 2006, 13:08

lam3r napisał(a):...Zareklamowałem to w Renault Polska i oni podtrzymali tę wersję wytłumaczenia pisemnie!...

Znam kilka przypadktów "wojowania" z RP ... niestety ale we wszystkich RP najzwyczajniej w świecie olało swoich klientów. Wystarczy poczytać PIKUR'ową listę :( :( :(

Kuba

PS: lam3r - powodzenia w kontakach z RF :)
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez lam3r poniedziałek, 3 lipca 2006, 16:16

cieski napisał(a):Skoro świstu nie było przedtem a teraz jest to znaczy, że coś źle naprawili.

No własnie chodzi o to, że jak twierdzą to nie ich wina tylko części jaką dostali z Francji, a na to nie mają wpływu:-) Poza tym w piśmie z Renault Polska jest adnotacja, ze świst kóry mnie niepokoji jest typowy dla aut tego typu:-D
Sprawdzałeś poziom płynu w zbiorniczku wspomagania? Skoro coś świszczy to może jednak ten układ się zapowietrza tylko oni nie umieją odpowietrzyć?

Nie wpadlem na to, jutro to zrobię. Pytanie tylko czy jak układ jest zapowietrzony to czy poziom nie bedzie ok?
Pisz jeszcze raz do Renault Polska. Głównym argumentem niech będzie fakt, że przed usterką było cicho a teraz hałasuje. Może napisz bezpośrdnio do prezesa?

List wyśle do Francji a kopię do Warszawy. Jak dobrze pójdzie bedę miał przetlumaczone na FR, w ostateczności na ENG. Do Warszawy wyślę bez wersji PL:-D
W ps dodam, że w ramach rekompensaty mogą dołożyć np. półkę lotniczą:-)
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt poniedziałek, 3 lipca 2006, 16:51

ROBAK napisał(a): NORMALNIE ZACZĄŁ SIĘ PALIĆ

To mój kolega, rowniez szczęśliwy posiadacz tego modelu miał fart :wink: 307 spaliła sie doszczetnie, gdy ten siedział spokojnie w pracy :lol: Po wypłacie odszkodowania jezdzi autem innej marki :mrgreen:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 3 lipca 2006, 16:54 przez Bullitt, łącznie edytowano 1 raz
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Następna strona

Powrót do Pytam