tylne pasy bezpieczeństwa - rozbrajanie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

tylne pasy bezpieczeństwa - rozbrajanie

Postprzez shoti środa, 16 sierpnia 2006, 21:57

Chce ,żeby mimo pokrowców na siedzeniach dało sie uzywać pasów bezpieczeństwa na środkowym tylnym fotelu. Czy da sie jakoś w domowo-garazowych warunkach rozbroić pasy z jednej strony tak by przełozyć je przez otwór w pokrowcu na fotel ?

czy ktoś wie jak zdjąć ten szary kawałek plastiku z którego "wysuwa sie" pas dla srodkowego tylnego pasażera , tak żeby czegoś nie złamać ? troche sie z tym siłowałem dzisiaj ,ale nie chce nic urwac :roll:
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez kavka czwartek, 17 sierpnia 2006, 07:19

Nie wiem czy masz ten sam problem ale mnie ostatnio kolega olśnił że można przełożyć ten pas bez problemu . Mniemam że masz otwór na gorze pokrowca i na dole na pas . Ten u góry pownien być na rzep . Pokrowiec przeciągasz pod pasem , rzepem obejmujesz tą plastikową obudowe i po sprawie :wink: przez 1,5 roku nie mogłem na to wpaść :lol: :wink:

Aha i ja mam osobny pokrowiec na oparcie i siedzisko nie wiem jak jest u Ciebie .
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez daro1000 czwartek, 17 sierpnia 2006, 11:09

Pokrowce zakladalem pol roku temu wiec troche zapomnialem jak to bylo.

Ale z tego co pamietam, to mialem ten sam problem i rozwiązałem go dobierając się do środkowego pasa od dołu a nie od góry.

Pas środkowy można odkręcić od dołu - jest on mocowany jedną śrubą lub nakrętką - już nie pamiętam dokładnie, ale kojarze, że w miarę łatwo daje się go zdemontować.

Jak pochylisz oparcie i podniesiesz siedzisko to wszystko bedzie jasne.

Pozdrawiam
daro1000
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez shoti czwartek, 17 sierpnia 2006, 21:00

Jade na urlop jutro i zostawiam kangoorka troche takiego rozbebeszonego w srodku, ale zaraz po powrocie biore sie za upiekszanie wnetrza. Jak skończe z pokrowcami to dam fotki.

Co do pasów to na górze zrobie dziure w pokrowcu i schowam ją pod tym szarum plastikiem z którego wysuwają sie pasy...ale jedna strone trezba odpiąć ( inaczej trzeba by rozpruć pokrowiec w poprzek przy zapinaniu)
Spróbuje tak naciagnąc pokrowiec ,żeby zamek od systemu vario-dzielenie foteli wypadł w tym miejscu to powinno pomóc przy przeciąganiu pasa. bedzie brzydko wygladało od strony bagażnika....ale kto patrzy na wnetrze od strony bagaznika :P
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Powrót do Pytam