pavca napisał(a):Witam wszystkich Kangoomaniaków

Na początek wyjaśnię że szukałem, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Ale do rzeczy. Mam nadzieję stać się niedługo posiadaczem Kangoo, ale zupełnie nie znam tego autka. Potrzebuję samochodu rodzinnego na długie trasy w którym przejedzie wygodnie 5 osób i bagaż. I tu zwracam się do Was z prośbą o radę:
- na co zwrócić uwagę i o co pytać sprzedających
- jak z niezawodnością
- koszta części
- czy silnik 1,5 DCI "żwawo" radzi sobie w tym modelu
- czy koszt użytkowania 4x4 jest dużo większy od wersji "cywilnej"
Z góry dzięki za podpowiedzi: pozdrawiam: pavca
1. Jeżeli szukasz najwspanialszego ,, autka na świecie '' to podjąłeś dobrą decyzję , ..................Kangoo . .................
2. Ja podejmując decyzję o zakupie samochodu (ja chciałem Kangoorka ) , szukałem tylko i wyłącznie ,,skoczka '' nie zastanawiałem się czy on będzie 1.2 , 1.4 , 1.5 itd , miałem taki budżet a nie inny i szukałem , szukałem , ..i tu wiele bym musiał opisywać
Puławska

,warszawskie komisy

, Żerań

, ...Poznań , biały 1.9 tDI ....... i
3. I jestem właścicielem tego , przecudnego , niezawodnego , najwspanialszego , najukochańszego , i... najskromniejszego , jeżeli chodzi o wyposażenie czytaj ,()vel. ,, bajery'' ,

, ale od 2000 r. niezawodnego , ( z najmiejszym przebiegiem w całej Polsce i na świecie Kangoorka :

, ( rok produkcji , i przebieg )
4.Jest to autko rodzinne ( 1+1+1+1),

,) bardzo rodzinne , uwierz mi , jeżeli oczywiście chcesz

, dużo miejsca , bardzo dużo , zarówno z przodu jak i z tyłu i..... bagażnik (super )
5. O co pytać sprzedających

( ja ma 1.2 ) tak że , mogę Ci opowiedzieć jakie ja zadawałem pytania ,

, jak chcesz je znasz to oczywiście mogę ....
6. Jeżeli chodzi o niezawodność to ......proponuję ...1.2 ( ja nie sprzedaję

)
7.Koszta , w zależności od modelu , kasy i chęci , oczywiście Twojej , (marka Firmy ..części , serwis .itp.itd )
8. Reszta , no cóż , są inni , którzy mają '' podany przez Ciebie ,, model'',
9...............
10.
I zapewne nic ,,ponownie '' nie wiesz

, ale jest zawsze KKP...i właściciele , naj.naj.naj ..najwspanialszych autek na świecie

, a jak tu dotarłeś to ...... nie zastanawiaj się ,

, tylko .......kup , jakego chcesz ... oby tylko Kangoo Renault

z
a bardziej konkretnie to ,,Małopolska '' odpowie

( chociaz ja też mogę )