Regulowanie metod± silniczkow± i ... masakra !

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Regulowanie metod± silniczkow± i ... masakra !

Postprzez Nowy Australijczyk sobota, 24 marca 2007, 17:02

Panowie ! jako wielki fan samochodu Renault Kangoo mam nie z nim a z sob± urwanie g³owy ( czy to normalne jak na posiadacza kangoora ?) Przednie lampy po 8 latach u¿ytkowania dziwnie zasz³y nalotem, zakurzy³y siê :-( od wewn±trz :-) ! Kolega uderzy³ i dosta³ nowe lampy aleeee mia³ je cudownie eleganckie :-) A ja ... ? Postanowi³em rozkrêciæ i wyszorowaæ :-) Efekt wszystko na miejscu i czy¶ciutkie jak nowe, ¿ony p³yn na kamieñ siê skoñczy³ - by³a afera ale co tammm :-) Kiedy ju¿ za³o¿y³em i zapali³em lampy to ... jedna na silniczkach w górê a druga w dó³ :-( . Czy kto¶ to kiedy¶ regulowa³ ? KOSZMAR ! I kto czy¶ci lampy od ¶rodka ??!!!??
Nowy Australijczyk

Postprzez sw niedziela, 25 marca 2007, 09:23

Stawiam na odwrotny montaz silniczka lub kabli. Przynam, ze nie patrzylem jak to jest zamontowane, ale skoro taki objaw, to duze prawdopodobienstwo takiej przyczyny.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass niedziela, 25 marca 2007, 13:55

Przede wszystkim sprawdź to o czym pisał sw
A czyszczenie reflektorów od wewnątrz wcale nie jest takie bez sensu.
Kurz osiadający na wewnętrznej powierzchni szkła i odbłyśniku potrafią mocno zredukować ilość światła :idea: Im mniej szczelna obudowa tym częściej należałoby go czyścić.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Powrót do Pytam