Wyciągnięcie deski rozdzielczej i inne

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Wyciągnięcie deski rozdzielczej i inne

Postprzez fiXXXer środa, 9 maja 2007, 08:00

Siemka.

Szukałem, ale nie widziałem nigdzie podobnego tematu.

Prosiłbym o porady dotyczące demontażu i wyciągnięcia całej deski rozdzielczej, tunelu środkowego, pułki nad przednią szybą oraz tunelu w poprzek dachu. ( czyli wszystkich plastikowych elementów ).

Pewnie są jakieś triki i pułapki przy robocie, więc prosiłbym o porady i opis jak sie za to zabrać.

Drugie pytanie to proszę o podpowiedź gdzie dostane nowy przełącznik kierunkowskazów w dobrej cenie.

Trzecie: dalej Jaszpol ma monopol na obniżanie kangoorków - bo bym potrzebował w miarę tanio go posadzić.
fiXXXer
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r środa, 9 maja 2007, 09:01

Do tej pory, zdejmowałem półkę pod dachem - nie ma niespodzianek. Jako jedna niedogodność mogę podać środkowe mocowania, ale jest z nimi jedynie problem przy ponownym zakładaniu. Jest na to myk, ale nie bardzo umiem to opisać:-) W każdym razie należy wciskać je przy pomocy śrubokręta, naciskając na śrubę.
Zdejmowalem również dórną część kokpitu (będę zdejmował cały) i też nie ma tutaj żadnych utrudnień - jest to wręcz banalne. Śruby sa: dwie po bokach... reszty nie pamiętam, ale jest opis w torbie:-)
Jeśli masz nowszego Kangoo jak ja, to tamtejszy opis Ci nie pomoże, ale _ONE_ dostał ode mnie skany do mojego modelu, jakiś... rok temu. Zakładam, że też są już w torbie;-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt środa, 9 maja 2007, 09:11

Demontaż deski jest chyba w torbie. Poprzeczke z dachu zdejmuje sie banalnie po uprzednim wyjęciu lampki. Mi weszła na wszystkie zatrzaski, bez kłopotów jakie lam3r opisuje (nie wiem, moze to zalezne od modelu).
Co do obniżenia - JC Tuning ma spręzyny do Kangoora, kolega mi niedawno proponował (niestety ja bym do domu nie dojechał :lol: ) a z tylnym zawieszeniem to chyba nie ma problemu :wink:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez branio środa, 9 maja 2007, 09:34

Bullitt napisał(a): a z tylnym zawieszeniem to chyba nie ma problemu :wink:

Tak,tylko wyciągnięcie drążków :lol:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r środa, 9 maja 2007, 09:42

Bullitt napisał(a):Poprzeczke z dachu zdejmuje sie banalnie po uprzednim wyjęciu lampki. Mi weszła na wszystkie zatrzaski, bez kłopotów jakie lam3r opisuje (nie wiem, moze to zalezne od modelu).

Gdybym pisał o "poprzeczce z dachu", to pewnie byśmy pisali o tym samym:-) Czytać wyraźnie i powoli!:-P
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt środa, 9 maja 2007, 09:42

branio napisał(a):
Bullitt napisał(a): a z tylnym zawieszeniem to chyba nie ma problemu :wink:

Tak,tylko wyciągnięcie drążków :lol:

Co to jest dla tunera, niewielka cena za przyjemnosc :lol: :lol: :lol:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez fiXXXer niedziela, 13 maja 2007, 14:07

Dziekuje za porady :) Deski juz nie ma...

...tylko jak ja to teraz poskladam :cry: bo przerażająco to się zapowiada.
fiXXXer
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt niedziela, 13 maja 2007, 18:02

lam3r napisał(a):
Bullitt napisał(a):Poprzeczke z dachu zdejmuje sie banalnie po uprzednim wyjęciu lampki. Mi weszła na wszystkie zatrzaski, bez kłopotów jakie lam3r opisuje (nie wiem, moze to zalezne od modelu).

Gdybym pisał o "poprzeczce z dachu", to pewnie byśmy pisali o tym samym:-) Czytać wyraźnie i powoli!:-P

Poprzeczka, półka, na jedno wychodzi :wink: :lol: bw sensie, ze łatwo sie zdejmuje. Półke 3 razy w ciagu ostatnich kilku dni zdejmowałem...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez lam3r poniedziałek, 14 maja 2007, 10:23

fiXXXer napisał(a):Dziekuje za porady :) Deski juz nie ma...

...tylko jak ja to teraz poskladam :cry: bo przerażająco to się zapowiada.

ZROB ZDJECIA rozebranego kokpitu - zdejmowales donla czesc czy tylko gore?[/list][/list]
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam