czy zmieniac pompe i wtryski w 1.5 DCI??

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

czy zmieniac pompe i wtryski w 1.5 DCI??

Postprzez bolo221 wtorek, 5 czerwca 2007, 19:17

witam . Mam pytanie takie. samochód mi chodził na wolnych obrotach bardzo nierówno i teraz po sprawdzeniu wtrysków okazuje sie że wszystkie do wymiany . Mechanik powiedział , że jeżeli bedą opiłki w zbiorniku to pompa też do wymiany , okazuje sie że opiłki też są wiec pompa do wymiany. Czy sądzicie , że jak wymienie pompe i wtryski to problem minie??? ostatnio nawet zaczeła mi sie zaswiecac kontrolka od świec i czerwona ze znaczkiem silnika.I czy może warto pomyślec żeby autko zmienic ???? autko ma przejechane 75 tyś silnik 1.5 DCI 65 km
kango 1.5 dci 48 kw kaleido wiśnia
bolo221
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: czy zmieniac pompe i wtryski w 1.5 DCI??

Postprzez smerff wtorek, 5 czerwca 2007, 23:13

bolo221 napisał(a):witam . Mam pytanie takie. samochód mi chodził na wolnych obrotach bardzo nierówno i teraz po sprawdzeniu wtrysków okazuje sie że wszystkie do wymiany . Mechanik powiedział , że jeżeli bedą opiłki w zbiorniku to pompa też do wymiany , okazuje sie że opiłki też są wiec pompa do wymiany. Czy sądzicie , że jak wymienie pompe i wtryski to problem minie??? ostatnio nawet zaczeła mi sie zaswiecac kontrolka od świec i czerwona ze znaczkiem silnika.I czy może warto pomyślec żeby autko zmienic ???? autko ma przejechane 75 tyś silnik 1.5 DCI 65 km

witam serdecznie. kolego mam podobny przypadek,opiłów w baku nie stwierdzono ale mogą być w w rampie.Na śląsku jest firma która usuwa opiłki z pompy i przewodów metodą ultradżwiękową, regeneruje wtryski,kolego jak będziesz potrzebował adres toj daj znać. ja jestem na etapie szukania wtrysków w dobrej cenie,znam już sklep ale czekam na odpowiedż
smerff
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez bolo221 czwartek, 7 czerwca 2007, 13:38

witam ,jesli byś mógł to przeslij mi na meila adres tej firmy chociaż juz zamówiłem wtryski i pompe używana, ale po przebiegu 15 tyś , ale może zregenerował bym te stare i miał na zapas lub wtedy komuś odsprzedał . mój meil to bolo221@wp.pl. dzięki wielkie .Pozdrawiam Mariusz
kango 1.5 dci 48 kw kaleido wiśnia
bolo221
Kangoojunior
Kangoojunior

wtryski

Postprzez Jaro_Krakow środa, 27 czerwca 2007, 16:40

a ile kosztuje regeneracja wtryskow?
Jaro_Krakow 1.5 dCi 80KM
Jaro_Krakow
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: czy zmieniac pompe i wtryski w 1.5 DCI??

Postprzez dominik środa, 27 czerwca 2007, 22:17

bolo221 napisał(a):witam . Mam pytanie takie. samochód mi chodził na wolnych obrotach bardzo nierówno i teraz po sprawdzeniu wtrysków okazuje sie że wszystkie do wymiany . Mechanik powiedział , że jeżeli bedą opiłki w zbiorniku to pompa też do wymiany , okazuje sie że opiłki też są wiec pompa do wymiany. Czy sądzicie , że jak wymienie pompe i wtryski to problem minie??? ostatnio nawet zaczeła mi sie zaswiecac kontrolka od świec i czerwona ze znaczkiem silnika.I czy może warto pomyślec żeby autko zmienic ???? autko ma przejechane 75 tyś silnik 1.5 DCI 65 km

jak to dobrze że mam 1,9 d/65 i za parę kilometrów 260 tysięcy :!: :D
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Jaro_Krakow poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:23

dzisiaj bylem serwisie ASO i zrobilem diagnostyke ukladu wtryskowego , znaleziono mi pliki ; wymiana calego ukladu 16 tys zl ( wartosc mojego auta) , regenerecja w Warszawie ( wysylaja sami) 7 tys zl bez gwarancji - chyba dalej bede jezdzil z tymi opilkami , wykasowali mi blad wiec kontrolki na razie sie nie swieca ale gosc powiedzial ze za jakis czas sie zaswieca , kangurem zrobilem prawie 200 tys km , moze macie jakies pomysly ; moze ktos usuwal te opilki jakos metoda o ktorej pisze sie powyzej ? gg 2535315
Jaro_Krakow 1.5 dCi 80KM
Jaro_Krakow
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam