kangoo 1.9 D

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

kangoo 1.9 D

Postprzez maxx78 wtorek, 15 stycznia 2008, 19:51

Witam . Pisże gdyż inne wyjscia zawiodły łącznie z serwisem ranault . Ja sam jestem uzytkownikiem forum co prawda innych aut ale wiem że forum jest skarbnica wiedzy. Uzyłem opcji szukaj . Sprawa wyglada tak że moj teść posiada renault kangoo 1.9d z roku 1997 o mocy jak sie myle 65 hp . Ma przebiegu ( orginalnego okolo 114 tys ) . jest typowym wołem roboczym do wozenia towaru z hurtowni i spowrotem . Pojawił sie problem taki że samochód przerywa na wolnych obortach bardzo choc nie regularnie a na wysokich mniej. Poniewaz mam znajomego w renault pojechalem tam . Komp pokazł kat wyprzzedzenia zaplonu ze jest zle - ustawili fabrycznie i wraz jest zle mimo iz komp pokazuje ze nadal kont . Potem pojechalem do mechanika ktory nie posiada kompa ale twierdzi z doświadczenia ze to pompa . Co do ekspoatacji tesc wymienil wszystko - siewce , filtr , przewody itp . Pomysły sie skonczyły . Wiem że tesc od czasu do czasu tankował " tańsze paliwo disel od znajomego " . Moje pytanie jest takie czy ktos mial podobny problem i gdzie ewewntualnie moga miec takie pompy ? bede wdzieczny z gory - pozdrawaim
maxx78
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass wtorek, 15 stycznia 2008, 23:06

Pompa do silnika F8Q (był montowana w wielu renufkach) :arrow: schroty, allegro
I looknij TUTAJ
:)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Re: kangoo 1.9 D

Postprzez dominik środa, 16 stycznia 2008, 00:18

maxx78 napisał(a):... Pojawił sie problem taki że samochód przerywa na wolnych obortach bardzo choc nie regularnie a na wysokich mniej. Poniewaz mam znajomego w renault pojechalem tam . Komp pokazł kat wyprzzedzenia zaplonu ze jest zle - ustawili fabrycznie i wraz jest zle mimo iz komp pokazuje ze nadal kont . Potem pojechalem do mechanika ktory nie posiada kompa ale twierdzi z doświadczenia ze to pompa... .

a jak ONI ustawili ten kąt :?:

jak przy tych objawach masz jeszcze spadek mocy, dzwonienie w silniku, i biały dym z rury to winowajcą na 90% jest elektrozawór wyprzedzenia kąta wtrysku, a silnik F8Q nie lubi taniego paliwa :!:
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Powrót do Pytam