problem z rozruchem 1,5 dci 60kw

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

problem z rozruchem 1,5 dci 60kw

Postprzez kondziukondziu poniedziałek, 19 maja 2008, 22:40

Usterka występuje po rozgrzaniu silnika, rozrusznik kręci a motor nie odpala dopiero po kilku lub kilkunastu próbach zapala, rano jest wszystko ok, proszę o pomoc
może ktoś wie dlaczego tak się dzieje.
Nigdy Więcej Renault

1.5 DCi 2003 Gwiezdny Pył
kondziukondziu
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: problem z rozruchem 1,5 dci 60kw

Postprzez gregorgregor wtorek, 20 maja 2008, 15:17

zacznij od wymiany impulsatora(czujnika polożenia wału).
gregorgregor
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez antonio wtorek, 20 maja 2008, 20:52

Problemy występują zawsze na rozgrzanym silniku - prawda?? Sczególnie w upalne dni??
Jeżeli tak to mam chyba pewne rozwiązanie - takie same objawy miałem w swoim Cangoorku, który to rocznik i z jakich okolic pochodzisz???
antonio
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez kondziukondziu wtorek, 20 maja 2008, 22:28

Rok produkcji 2003, okolice Warszawy.
Nigdy Więcej Renault

1.5 DCi 2003 Gwiezdny Pył
kondziukondziu
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez piter6311 środa, 21 maja 2008, 11:23

MOŻE MASZ ZŁE PRZERWY NA ZAWORACH, GDY ZIMNY JEST OK , A NAGRZANY ZMNIEJSZA SIE PRZERWA I ZAWORY NIE OTWIERAJA SIE W PEŁNI, MÓJ KOLEGA MIAŁ PODOBNY PRZYPADEK .
WSZYSTKO WYMIENIAŁ ,JEŻDZIŁ PO RÓŻNYCH SERWISACH, A TO BYŁY ZLE USTAWIONE PRZERWY NA ZAWORACH .
POZDRAWIAM
piter6311
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez antonio czwartek, 22 maja 2008, 20:11

To bliźniaczy rocznik mojego - 2002 :)
Panie i Panowie krótka piłka. Renault wypuszcza co jakiś czas poprawiony soft do swoich kangusiów. Poprzedni właściciel mojego cangoora miałe problemy z uruchomieniem pojazdu po rozgrzaniu silnika...... ja również go miewałem wymieniałem filtry.... przymierzałem się do wymiany czujnika położenia wału..... słuchałem różnych ciekawych historii co to nie popsuło się i dlatego tak jest. Po kolizji którą miałem we wrześniu ubiegłego roku i zgłoszeniu tego po naprawie blacharskiej miły Pan po podłączeniu do komputera stwierdził że potrzebna jest wymiana oprogramowania - podszedłem do tego sceptycznie..... ale po wgraniu noweszej wersji co trwało około 30 minut od tamtego czasu nie wiem co to problemy z uruchomieniem cangoora na gorącym silniku, tak że radzę Koledze udać się do dobrego serwisu (jeśli nie jest dobry to można zasugerować takowe rozwiązanie obsłudze) i po prostu wgrać nowy soft - oszczędność nerwów, czasu, i szukania przyczyn które nieistnieją. Mieszkającym w pobliżu polecam serwis Renault Automentel a w szczególności Pana Darka, który zawsze stoi frontem do klienta a nie odwrotnie.
antonio
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam