Ostatnio zainteresowała mnie tylna półka na głośniki. Otworzyłem więc bagażnik, szybko rozejrzałem się po jego czeluściach i niestety nie znalazłem żadnych kabli/wtyczek/czegokolwiek, do czego mógłbym podpiąć głośniki. Cóż, chwyciłem za komplet kluczy z myślą, że kable kryją się za plastikowymi zaślepkami w bagażniku. Jakież było moje zdziwienie, gdy po rozkręceniu wszystkich osłon bagażnika, okazało się że po jednej stronie znajduje się tylko wiązka kabli prowadząca do świateł, natomiast po drugiej stronie oprócz wspomnianej wcześniej wiązki znajduje się jeszcze przyłącze lampki bagażnikowej oraz przewód spryskiwacza i nic poza tym. Na chwilę zamyśliłem się, uruchomiłem radio (Philips RS 219, 4x12W) i w tym momencie do głowy uderzyła mi myśl, żeby sprawdzić, czy aby samochód nie jest przystosowany wyłącznie do dwóch przednich głośników. Zabrałem się więc za wyciąganie radia, po czym stwierdziłem, że do kostki przyłączeniowej głośników dociera wiązka 8 kabli, czyli jednak w samochodzie znajduje się instalacja 4 głośników. Stąd też moje pytanie: czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, a jeżeli tak, to gdzie mogę znaleźć owe przewody głośnikowe, które spędzają mi już sen z oczu