Fabryczne radio - instrukcja

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Fabryczne radio - instrukcja

Postprzez mantis piątek, 15 maja 2009, 21:57

No własnie jak w temacie. Ktoś ma zeskanowane może albo wie skąd PDFa można wziąć? Niby tam nastroić itp umiem ale tam jest jakieś "Main menu" "list menu" itp. opcji jest sporo i już kilka razy sobie coś poprzestawiałem i się namęczyłem żeby spowrotem włączyć stację.
Ja mam radio z CD (piszę bo nie wiem czy w autach z 2002 to był standard czy np kasetowce).
Mam też manipulator przy kierownicy ale też jego wszystkich możliwości jeszcze nie rozgryzłem. Fajnie jakby ktoś miał coś takiego bo o aucie to już znalazłem instrukcje tutaj nawet z forum ktoś zapodał chyba ale do radia nie.

A moze ktoś wie skąd znaleźć książkę "RENAULT KANGOO Obsługa i naprawa" w wersji PDF? Te książeczki są cholernie drogie jak na coś w co zagląda sie tylko czasami. Niestety w tej ksiażce i tak nie ma chyba nic o radiu ale przydatna byłaby ze względu na elektrykę i schematy.
Renault Kangoo 2002 rocznik pojemność 1390 benzyna, skrzynia automat 55kW (75KM). Samochód dostosowany do osoby niepełnosprawnej (ręczna dźwignia gaz-hamulec naciskająca pedały).

Motto: beer or not to beer
Stronki mego autorstwa:
http://www.uczucia.ovh.org
http://www.nazdrowko.ovh.org
mantis
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Fabryczne radio - instrukcja

Postprzez Piotrek.S. sobota, 16 maja 2009, 14:50

Mam tylko po germańsku, na swoje potrzeby podukałem i rozgryzłem funkcje z których i tak teraz nie korzystam. Instrukcja którą mam jest przeznaczona chyba do wszystkich modeli radia czyli: "kaseciaki", "sidiki" i "empetrójki". Ja ma sidika choć wolałbym empeczy.
BYŁ 1,6 16V Gwiezdny Pył 2006 + elpidżi
następca też "franca".
Piotrek.S.
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Balbinoss sobota, 16 maja 2009, 17:53

Mam po niemiecku, angielsku, portugalsku :)

Przyda się coś :?:
Rodzinny 1,9D '01
Balbinoss
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez mantis środa, 20 maja 2009, 01:00

No i stało się
Nadmiar wiedzy jest równie zgubny co jej brak.
Dzięki Lukass za przesłaną na maila instrukcję i przepraszam że nie odpisałem ale jakoś dopiero dziś mam więcej czasu.
A wracjąc do wiedzy
Jak pisałem w innym temacie musiałem zmienić alternator a więc trzeba bylo odłączyć akumulator. Z owego poradnika wyczytałem że radio jest normalnie kodowane i po podłączeniu akumulatora zapyta o kod. Wyczytałem też że wciskając klawisze 2 i 5 oraz włącznik można wrócić do trybu bez kodu.
Ponieważ nie miałem kodu, przed odłączeniem akumulatora, postanowiłem zrobić ową funkcję i ....
No właśnie radio się włączyło i mimo że grało to zaczęło pikać co kilka sekund i tak przez 2 minuty a potem się wyłączyło i pojawiło się "Code 0000" i mogę przełączać się między cyframi i wpiywać ale nie wiem co i jak. Jak radio wyłączę i włączę znów jest to samo gra z pikaniem i woła kod. po odłączeniu akumulatora i właczeniu jest to samo.
Pytanie czy to właśnie teraz jest w trybie kodowym a wcześniej nie było czy woła żebym ustalił swój kod a jeśli tak to jak?
Wydaje mi się że nie jest zakodowane bo z tego co tutaj wyczytałem to wtedy by od razu wołało o kod a nie właczało się i grało.

Co robić w takiej kwesii? Ma ktoś jakiś pomysł?

Balbinoss może w tym twoim jest coś więcej to bym może po angielsku bym się doczytał no chyba że to jest to samo co mam od Lukassa.

Kurcze mam wrażenie że pogrzebałem sobie na życzenie i że gdybym nic nie grzebał to może by radio grało mimo odłączenia akumulatora. Chyba przedobrzyłem. :?
Renault Kangoo 2002 rocznik pojemność 1390 benzyna, skrzynia automat 55kW (75KM). Samochód dostosowany do osoby niepełnosprawnej (ręczna dźwignia gaz-hamulec naciskająca pedały).

Motto: beer or not to beer
Stronki mego autorstwa:
http://www.uczucia.ovh.org
http://www.nazdrowko.ovh.org
mantis
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez MARIUSZ środa, 20 maja 2009, 13:38

Lucass wyślij mi też proszę.
Z góry dziekuję.
Pozdrawiam 1,9 dci 4x4 2002r.