przez michalek28 środa, 14 października 2009, 23:08
witam serdecznie może ktoś wie jak się zabrać do wymiany silniczka wycieraczek bo dziś padły nie wytrzymał śniegu.Raczej padł silniczek bo ruszyły troszkę i dalej nic bezpiecznik sprawdziłem chyba że jest jakiś przekaznik albo coś.proszę o radę
przez michalek28 czwartek, 15 października 2009, 11:42
oki dobrałem sie do silniczka i okazało sie ze jest w porządku a wycieraczki nie działają bezpieczniki sprawdzone co mogło nawalić czy są tam jakieś przekazniki czy coś może ma ktoś jakieś pomysły]
§19 Regulaminu Forum KKP Użytkowników forum obowiązuje szeroko pojęta Netykieta. [...] 4. Jeżeli masz problem z ortografią, interpunkcją lub twoja klawiatura nie obsługuje polskich znaków - nie pisz lub używaj programów korektorskich. Oszczędzisz sobie wysiłku, innym trudu przy odczytywaniu, a moderatorom fatygi przy usuwaniu. Nie chodzi oczywiście o pojedyncze literówki ale o pisanie z czystym lekceważeniem zasad pisowni. (admin/mod)
przez nastula czwartek, 15 października 2009, 19:08
Lucass napisał(a):Przełącznik przy kierownicy. I to jest wariant optymistyczny. Wariant pesymistyczny to uszkodzony moduł zespolony sterujący m.in. wycieraczkami.
mam pytanie gdzie znajduje się ten moduł , nic mi się nie rzuciło w oczy podczas wymiany kokpitu oprócz modułu zamontowanego przy licznikach. Wiem że wycieraczki posiadają przekaźnik( zresztą taki sam jak w VW, SEAT nie trzeba przepłacać za oryginalny Renault) jeśli można prosić o naprowadzenie na miejsce pobytu modułu to poproszę
przez Lucass czwartek, 15 października 2009, 19:28
No to właśnie ten moduł koło zegarów. Odpowiada za centralny, kierunkowskazy, gaszenie światła wewnątrz, cośtam-cośtam i interwał wycieraczek. Z przekaźnikiem jest tak: Może i jest, ale w żadnym manualu go nie widać Ani pod maską ani pod kierownicą...
przez nastula czwartek, 15 października 2009, 19:45
przyznam że nie sprawdzałem czy po wyjęciu tego przekaźnika działają kierunki ale wycieraki nie, przy spalonym przełączniku w kolumnie kierownicy słychać tylko jak cyka tak było u mnie więc nie chce ferować wyroków że tak jest wszędzie
przez michalek28 piątek, 16 października 2009, 11:25
Witam wszystkich to co było u mnie to gdzieś uciekła masa i to cała awaria-elektryk coś tam posprawdzał dosztukował i działa-tylko mogło by być troszkę taniej.Pozdrawiam.Kangoo 1.2 16v