Mały wirusek w DCi

czyli wszystko na temat tuningu mechanicznego i optycznego

Postprzez kavka wtorek, 11 kwietnia 2006, 15:21

To ja Ci sie nie przyznam do ilu mój fajnie kręci

Wole nie pytać :lol: :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik wtorek, 11 kwietnia 2006, 15:21

Bullitt napisał(a):To ja Ci sie nie przyznam do ilu mój fajnie kręci :lol: :lol: :lol:
No to się przyznaj :P :lol:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 11 kwietnia 2006, 15:28

Eeeeeeeeeeeee nie, bo mnie ktoś zlinczuje :lol: Powiem tylko, ze odciecie pozostało przy seryjnych obrotach. (W przeciwienstwie do pana F. u którego poszło wyżej)
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez kavka wtorek, 11 kwietnia 2006, 15:41

A ile masz przejechane już i ile na virusie :?: :wink: Bo nigdy sie nie chwaliłeś :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 11 kwietnia 2006, 15:48

Ok. 50 kkm na róznych programach. Moce się zmieniały, moment cały czas oscyluje w okolicach tego co to autko moze znieść.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez kavka wtorek, 11 kwietnia 2006, 15:55

No to w sumie tyle co mój ... Czasami boje się co bedzie po przekroczeniu 100 kkm :roll:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 11 kwietnia 2006, 16:11

kavka napisał(a):No to w sumie tyle co mój ... Czasami boje się co bedzie po przekroczeniu 100 kkm :roll:

8O 8O 8O zrobiłes juz tyle na programie :?:

A co ma sie dziać :?: Jak na razie u mnie tylko poducha pod skrzynią sie wysypała. Flacha zrobił juz ponad 150 kkm i podobnie(poza wczesniejszymi przygodami z winy serwisu).
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez kavka wtorek, 11 kwietnia 2006, 19:29

zrobiłes juz tyle na programie

Nie no tyle jest od nowości , a po programie to szczerze powiem że kurde nie pamietam jaki był przebieg :cry:
A co ma sie dziać Question Jak na razie u mnie tylko poducha pod skrzynią sie wysypała. Flacha zrobił juz ponad 150 kkm i podobnie(poza wczesniejszymi przygodami z winy serwisu).

No to jakieś pocieszenie :wink:
50 kkm na róznych programach

Aha czyli zrobiłeś 50 kkm na chipie ... bo ja zrozumiałem że od nowości :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb czwartek, 13 kwietnia 2006, 08:56

Bullit - czy możesz coś bliżej o kłopotach Flachy związanych z chipem. Nie chodzi mi tylko o sam silnik, ale co może się jeszcze stać lub wiadomo, że się stało z innymi podzespołami - skrzynia, sprzęgło może wtryskiwacze padły ?

Chyba, że sam Flacha się wypowie, ale dawno go tu nie było.

Zdaje mi się, że gdzieś na jakimć forum (chyb clio) czytałem czyjąś wypowiedź w stylu "Flacha już nie tuninguje bo go koszty dodatkowych napraw wkurzają - on chce jeździć"

Dodam, że kusi mnie czip - mieszkam w Łodzi - a chłopaki z Jaszpolu są podobno w tym dobrzy - tylko chciałbym autkiem jeszcze jakieś 150 000 zrobić a nie wiem, czy przy wożeniu ciężarów około 400 kg (wersja wzmocniona) to będzie wykonalne.

Wiem, że o autko z czipem trzeba dbać szczególnie (nie dla idiotów) ale mimo wszystko mam obawy - a może znasz kogoś kto zrobił z czipem jakiś większy przebieg bo w większości przypadków to jak ktoś coś modyfikuje i kombinuje a potem mu się mu kaszani to się raczej nie przyznaje do tego.

I wiem co mówię bo też tuningowałem swój poprzedni samochód (dolot, stożek, strumienica) i skończyło się to nienajlepiej po przejechaniu jakiś 30 tys (nie od nowości tylko 30 po modyfikacjach).

Pozdro;
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Bullitt czwartek, 13 kwietnia 2006, 09:38

skarb napisał(a):Bullit - czy możesz coś bliżej o kłopotach Flachy związanych z chipem. Nie chodzi mi tylko o sam silnik, ale co może się jeszcze stać lub wiadomo, że się stało z innymi podzespołami - skrzynia, sprzęgło może wtryskiwacze padły ?

Kłopoty pojawiły sie na seryjnym sofcie. Dotyczyły one nieumiejetnej naprawy silnika przez ASO.

skarb napisał(a):Chyba, że sam Flacha się wypowie, ale dawno go tu nie było.

Na forum nie bywa. Moze na zlocie będzie to opowie.

skarb napisał(a):Zdaje mi się, że gdzieś na jakimć forum (chyb clio) czytałem czyjąś wypowiedź w stylu "Flacha już nie tuninguje bo go koszty dodatkowych napraw wkurzają - on chce jeździć"

Nic takiego nie czytałem i nie słyszałem. Autko jeżdzi do dzisiaj i ma sie b.dobrze. A co do kosztów... przeciez gwarancja była :wink:

skarb napisał(a):Dodam, że kusi mnie czip - mieszkam w Łodzi - a chłopaki z Jaszpolu są podobno w tym dobrzy

Proponuje wycieczkę do W-wy lub Krakowa.

skarb napisał(a):- tylko chciałbym autkiem jeszcze jakieś 150 000 zrobić a nie wiem, czy przy wożeniu ciężarów około 400 kg (wersja wzmocniona) to będzie wykonalne.

Tego nikt Ci nie powie. Nawet na serii. Nie nalezy spodziewać sie tu rewelacji. Widziałem dopiero kilka 1.5 po przebiegu >>200 kkm

skarb napisał(a):Wiem, że o autko z czipem trzeba dbać szczególnie (nie dla idiotów) ale mimo wszystko mam obawy - a może znasz kogoś kto zrobił z czipem jakiś większy przebieg bo w większości przypadków to jak ktoś coś modyfikuje i kombinuje a potem mu się mu kaszani to się raczej nie przyznaje do tego.

U mnie wyleciała poduszka, sprzęgło tez kiedys powie papa. trzeba sobie z tego zdawac sprawę i to przekalkulować.

skarb napisał(a):I wiem co mówię bo też tuningowałem swój poprzedni samochód (dolot, stożek, strumienica) i skończyło się to nienajlepiej po przejechaniu jakiś 30 tys (nie od nowości tylko 30 po modyfikacjach).

Pozdro;

Jest jakiś przymus ciągłego wykorzystywania przyrostu? Jeśli jeździsz cały czas z nogą w podłodze to sobie daruj, jeśli normalnie, to nie ma przeszkód. Ja mam np. znaczny przyrost w górnym zakresie obrotów (w drugim Torbaczu z tym samym silnikiem mamy celowo mniejszy przyrost), co nie oznacza, ze codziennie autko kręcę w okolice odcięcia. Dbać trzeba to prawda i niektórym to przeszkadza.
Pozdrawiam
PS Przepraszam jeśli tekst jest chaotyczny, ale mam saigon w pracy.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Tuning