jesli czytacie tego posta to pewnie jestescie zainteresowani kupnem cb .
jesli checie jakies info i wypowiedz uzytkownikuw to poczytajcie sobie tu:
http://www.klubkangoo.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=128
Czytajac tamten temat uznacie ze ze radia np.alan 100 lub 199a itp. sa dobre i wystarczajce jak dla was dobre .
takie wypowiedzi uzytkownikow, jednak apetyt rosnie w miare jedzenia i napewno po okolo 5 mies/roku bedziedzie mysleli o zmianie zestawu cb jaki posiadacie, wiec uwazam ze lepiej kupic odrazu cos nieco lepszego.
Mysle ze lepiej jednak na poczatku kupic nieco lepszego od tamtego sprzetu jesli nie jestescie bardzo wymagajacy
(zeby sie nie zrazic na poczatku przygody z cb ).
Sa to radia o ktorych duzo czytalem na forach cb i wg.mnie jak na poczatek mozna o nich pomyslec :
- TTI TCB 880[b]
[b][wady : duze rozmiary, cena okolice (300zl) ,podswietlenie (wypowiedzi niektorych uzytkownikow : niska czulos na slabsze sygnaly).
zalety : wymienic tu moge :deklaracja zgodnosci (legalne) mozliwos regulaci wielu parametrow. dlugi przewod do mikrofonu (gruszki) kopia radyjka lepszej firmy (przynajmniej z wygladu) niepamietam jakiej (presidenta chyba )
- UNIDEN 520 XL
[wady : brak deklaraci zgodnosci (nielegalne jednak niebiezcie tego pod uwage za bardzo

zalety : cena oklice (200-250zl) (porownywalne cenowo z alanem 100 czy 199a a lepsze) jest ono czulsze na slabsze sygnaly, tylko 3 pokrentla regulacjne + kanaly (glosnos,SQ,i jescze ideno ale niepamietam jak sie to pisze. wiec prostrze w obsludze ), jest budowane na podsespolach radia wartego 450 zl , male wymiary ! w tej cenie nie kupi sie nic lepszego.
Co moge dodac do U 520 iz sa to radia sprowadzone z z zachodu (usa, kanda) i sa one psztrajane na polskie warunki czyli w "0" to iz cena ich przedweszytkim zalezy od kursu USD wiec raczej beda taniec do 2005 r byly sprzedawane w polsce
to chba tyle na temat radyjek .
teraz Anteny
Zawsze lepiej zainwestowac w lepsza antene np: ML 145 ,Gamma 90 (patrz ranking anten ):
http://www.klubkangoo.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=5145
na poczatku pewnie bedziecie mysleli o antenie na magnesie wg. mnie slusznie sa one bardziej praktyczne zawsze mozna zmienic jej polozenie (np inny samochod) wada moga porysowac lakier !! (dokupcie sobie do antenki gumke pod magnes jesli checie tego uniknac )
to chba wszystko jesli cos mi sie przypomnie do dopisze
duzo cztalem na forach uzytkownikuw i wiedze opieram przedewszystkim na wypowiedziach inny ale take na swoich doswiadczeniach .
pozdr
Jeżeli chcesz zamieszczać linki to używaj polecenia "url", a nie "code". Tutaj poprawiłem, to rada na przyszłość. Ewentualnie poczytaj TUTAJ (admin/mod)