seryjne Continental VancoContact i upały...

Off-topic: tematy związane z techniką

Postprzez zuwik poniedziałek, 31 lipca 2006, 10:43

Skupu się zachciało, żeby zarobić jeszcze ;) :lol:
Opony można zostawić u byle jakiego wulkanizatora, w norauto itp. za free (tzn. nie musisz za to płacić ;) )

A jeśli chodzi o piski - sprawdzałes ciśnienie?

A balony to ja mam: 175/70 R13. Jeździ się świetnie po dziurach, ale na autostradzie jest ta chwila niepewności miedzy obrotem kierownicy a reakcją samochodu. Jednak to złudzenie, bo uniroyale trzymają jak trzeba ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez shoti poniedziałek, 31 lipca 2006, 10:49

No cały skup to nie....ale pare zł na piwo to by sie przydało. Głupio tak za free zostawiać. Chociaż dobrze ,ze jeszcze sobie płacić nie każą.

Co do ciśnienia było na bank ok. Sprawdzam co tydzień powietrze i płyny.
A w ten weekend przychamowałem przed przejazdem kolejowym na takim czarnym, dziwnym asfalcie, było go może 30 metrów. Jechałem ok 90 kph i po lekkim wcisnięciu hamulca poleciałem....jak po lodzie :?
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Bullitt poniedziałek, 31 lipca 2006, 11:14

zuwik napisał(a):A balony to ja mam: 175/70 R13.
Pamietam jak wejscie na rynek. To było cos, taki niski profil...Sam, mialem w VW, eeh az sie łezka w oku kreci..
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Bullitt poniedziałek, 31 lipca 2006, 11:16

shoti napisał(a):No cały skup to nie....ale pare zł na piwo to by sie przydało. Głupio tak za free zostawiać. Chociaż dobrze ,ze jeszcze sobie płacić nie każą.

Co do ciśnienia było na bank ok. Sprawdzam co tydzień powietrze i płyny.
A w ten weekend przychamowałem przed przejazdem kolejowym na takim czarnym, dziwnym asfalcie, było go może 30 metrów. Jechałem ok 90 kph i po lekkim wcisnięciu hamulca poleciałem....jak po lodzie :?

To bardziej sprawa asfaltu w tej temp. Miesiac temu na spocie Panu Kotowi demonstrowałem działanie moich hamulców, a właściwie to próbowałem. Znaczne obnizenie skutecznosci i pisk mimo braku poslizgu...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez zuwik poniedziałek, 31 lipca 2006, 11:24

Bullitt napisał(a): Pamietam jak wejscie na rynek. To było cos, taki niski profil...Sam, mialem w VW, eeh az sie łezka w oku kreci..
:lol:
Nie wiem skąd to się bierze, ale montuję pełno opon w tym rozmiarze i nie wyglądają na tak duże jak moje (na felgach też 5 cali). Kangoo effect? Uniroyal effect? Ciekawe... :)
shoti napisał(a):No cały skup to nie....ale pare zł na piwo to by sie przydało. Głupio tak za free zostawiać. Chociaż dobrze ,ze jeszcze sobie płacić nie każą.
Głupio, nie głupio... Na śmietniku też za free zostawiasz, a za to szkodzisz środowisku. Możesz wytopic druty i do skupu złomu ;) :lol: To normalne, że zostawiasz za free, ale za to nie masz problemu z recyklingiem.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt poniedziałek, 31 lipca 2006, 11:45

5 cali to zalecana szerokość, ale na 6 ładnie wyglada :lol: Kiedys dawno temu, wydalały sie niskie...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez shoti poniedziałek, 31 lipca 2006, 14:18

zuwik napisał(a):. Możesz wytopic druty i do skupu złomu ;) :lol: To normalne, że zostawiasz za free, ale za to nie masz problemu z recyklingiem.

zuwik zbawco..dzieki ci (za podsunięciepomysłu) już wiem co bede robił nad kuchenką przez następną godzine. a resztkami gumy napale w piecu i w ten sposób szkocka część mojej natury zostanie zaspokojona :P
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez tulipan czwartek, 26 października 2006, 08:21

cześć co do opon to ja nie miałem okazji sprawdzić wszystkich o jakich piszecie ale z tych co miałem to MICHELINki były OK a zalecane felgi to 5B13 , 5,5J14

tulipan
żółty1,9D 2001r
tulipan
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez shoti czwartek, 26 października 2006, 09:19

kangorzątko-grabarz :twisted:

...oczywiście żartuje, temat nie jest wcale taki stary. a żeby nie było całkiem off to ostatnio widziałem kangoo z oponami 185 i nigdzie nic nie obcierało. Tym samym dementuje niektóre pogłoski na temat konieczności dystansów na tył przy takich gumach
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Masaccio czwartek, 26 października 2006, 13:40

Raczej archeolog ;)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia strona

Powrót do Inne