Proszę o Waszą opinię w sprawie zakupu.

Off-topic: tematy związane z techniką

Proszę o Waszą opinię w sprawie zakupu.

Postprzez chetnynatorbacza piątek, 4 listopada 2005, 20:13

Witam!

Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z Kangoo, dlatego prosił bym bardziej doświadczonych użytkowników o opinie na temat mojego wyboru.

Znalazłem używany (niestety, na razie nowy poza moim zasięgiem) Kangoo z 2002r. silnik 1,5 Diesel przebieg ok. 90 tyś.

Moje pytanie czy jest to już silnik z nowej serii DCI ?

Co sądzicie o samochodach mających początek żywota na francuskiej ziemi ? Na jakieś szczególne przypadłości mogę być narażony ?

I na co zwrócić uwagę by być tak jak chyba większość na tym forum ze swego torbacza zadowolonym ?

Pozdrawiam
Grzegorz
chetnynatorbacza
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio piątek, 4 listopada 2005, 20:59

Siema,chetny! :)
Jest to dCi,może być 65 lub 82KM.
Uwagę zwracaj na wszystko :wink:
Najlepiej skontaktuj się z klubowiczami z Twojej okolicy :idea:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik piątek, 4 listopada 2005, 22:37

Francuska ziemia = brak soli + równe drogi (chyba że zapaleniec offów :wink: ), a reszta to tak samo jak i w Polsce - zależy od IQ prowadzącego. Pamiętaj o jednym - rzadko sprzedaje się roczne wózki za małe pieniądze "bo tak". Nie daj się naciąć. Nim zapłacisz za autko wizyta w stacji kontroli pojazdów i w lakierni rozwieje wątpliwości, aby później rozwiać wszystkie 100PLN za podpięcie do kompa w ASO.

Wszystkie 1.5 to dCi - nowoczesny silnik na szynie Common-Rail, co zwiększa jego wrażliwość na złe paliwo, o które we Francji napewno trudniej niż u nas. Najlepiej poproś klubowiczy z okolicy o przewózkę takim, żeby mieć jakieś porównanie. Powodzenia :!:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt sobota, 5 listopada 2005, 09:40

zuwik napisał(a): Pamiętaj o jednym - rzadko sprzedaje się roczne wózki za małe pieniądze "bo tak".

Spokojnie, autko z 2002 roku, czyli ma 3 lata. Normalny wiek w jakim ludzie zmieniają samochody. Co nie zwalnia z ostrozności.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Bullitt sobota, 5 listopada 2005, 09:44

Cześć.
Silnik fajny, ale delikatny. Należałoby sprawdzić dokładnie stan turbiny i układu wtryskowego.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Wiz sobota, 5 listopada 2005, 13:52

Bullitt napisał(a):Cześć.
Silnik fajny, ale delikatny. Należałoby sprawdzić dokładnie stan turbiny i układu wtryskowego.

Ja powiem inaczej:
KAZDY silnik jest delikatny, ale ten ma bardzo niska tolerancje na kierowcow z IQ na poziomie zwiedlej koniczyny.
Jak wyzej, sprawdz uklad wtryskowy i turbine, jak wszystko OK to juz polowa sukcesu.
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez zuwik niedziela, 6 listopada 2005, 22:57

Bullitt napisał(a):
zuwik napisał(a): Pamiętaj o jednym - rzadko sprzedaje się roczne wózki za małe pieniądze "bo tak".

Spokojnie, autko z 2002 roku, czyli ma 3 lata
Ja tak przyszłościowo :wink:

Chętnynatorbacza :) jak tam postępy?
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez chetnynatorbacza poniedziałek, 7 listopada 2005, 23:10

zuwik napisał(a):Chętnynatorbacza :) jak tam postępy?

Na razie chwilowo zawieszone postępy w związku z długim weekend-em (wyjazd w bieszczadzką głuszę)... ale to nie znaczy iż już straciłem ochotę na kangurka :). Wręcz przeciwnie coraz bardziej doceniam urok tego autka :). Niestety na ten wyjazd się nie załapie :).

Jeśli coś się już ruszy dam oczywiście znać i oczywiście w razie pytań lub wątpliwości, pozwolę sobie Wam je jeszcze zadać.

Z góry dziękuję Wszystkim którzy mi odpowiedzieli za rady. Na pewno z nich skorzystam...

Pozdrawiam
Grzegorz
chetnynatorbacza
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Inne