fiXXer napisał(a):No nie wiem co mnie jeszcze spotka z kangoosiem..
Dbam o niego, czyszcze, karmie.. A on ciagle cos..
Po ostatniej trasie 200 km ze zlotu zauwazylem ze cosik jest nie tak. Auto stracilo moc w gornym zakresie obrotow. I to nawet kolega mi potwierdzil. Doslownie tak minus jakies 15PS..Setka w jakies 19-20 sec

. Inne obiawy to ze moc z kol przeniosla sie w dziwek i wyczy przy wdepnietym gazie glosniej a postepy nijakie jesli chodzi o przyspieszenie.. I na jalowym inni by moze nie zwrocili uwagi,ale znam kangoosia na tyle ze cos pracaz silnika nierowna jest...
CO SIE DZIEJE

ZNOW

R A T U N K U..
Załamany Uzytkownik
Zapewne nie pocieszę Cię ale miewam podobne problemy. U mnie występuje takie zjawisko ale tylko czasami, później ustępuje więc nawet do fachowca nie mogę podjechać bo jak już się tam zjawię to wszystko jest OK. Mam się zjawić jak tem problem będzie na stałe.
Czasmi nie mogę przekroczyć 120km/h na 5-tce. Traci moc i zmienia się praca silnika - niski dudniący dźwięk. Na 4-ce mogę wejść na obroty i dociągam aż do 130km/h a później jak wrzucę 5-tkę to prędkość mi spada nawet do 100km/h. To jest strasznie upier... (czytaj: uciążliwe).
Jednakże po 10-ciominutowym postoju wszystko wraca do normy.
Wygląda to tak jakby jeden cylinder przestawał pracować.
Mam stożek i wycięty katalizator. Wymienione świece na 2-elektrodowe.
Mechanik wyjaśnił mi, że:
- skrzynia biegów nie ma nic z tym wspólnego,
- wtryskiwacz albo działa albo nie - więc odpada,
- cewka zapłonowa - być może,
- sonda lambda - raczej nie,
- przepustnica - mechanik obstawia potencjometr przepustnicy,
- przewody wysokiego napięcia - (mój pomysł) - zamierzam wymienić.
Mechanik namawia mnie na diagnostykę komputerową, podobno komputer zapamiętuje takie awarie i można znaleźć przyczynę. Chyba się na to skuszę ale ostatnio wydałem troszkę kasy na zawieszenie więc dopiero po wypłacie pojadę.
Może moje uwagi Ci pomogą dojść przyczyn usterki.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.