Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez kavka piątek, 28 października 2005, 14:29

No tak jak powiedział kolega Bullitt autko dobrze przerobione . Za dużo na tych zdjęciach nie widać to fakt . 2004 rok to całkiem młode autko a i przebieg nie jest odstarszający . Jeśli chodzi o awaryjność to posiadam ten sam motor i jestem (odpukać puk puk) zadowolony . Narazie żadnej awarii . Ale zdarzały sie "poniedziałkowe" modele , w których dużo rzeczy wysiadało . Ja osobiście z marki renault jestem ogólnie zadowolony (miałem wcześniej Meganke) . Ale musisz dobrze obejżeć to autko przed zakupem i poszukać jeszcze troche ofert w kraju , moze jakaś sie znajdzie .
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik piątek, 28 października 2005, 15:29

A jednak sprzedający bardzo unikał tego co tam jest. Zdjęcie kangoo2 dolne - szyba rozbita a maska pod bardzo dziwnym kątem, nie jest tylko otwarta, moim zdaniem zdrowo zawinięta do środka. Zdjęcie kangoo5 - pasek na drzwiach... Kto zapina drzwi kierowcy paskiem "na czas transportu"? Zeby kierowca w porywie wyobraźni nie wysiadł w trakcie jazdy? A górna krawędź drzwi ma daleko do dachu, o czym dalej... Zdjęcie kangoo3 dolne - widać jak mocno wygięta jest maska po stronie kierowcy. Widać też jak dziwnie oplątany jest ten pasek... Zdjęcie kangoo1 (dla niepoznaki ostatnie :wink: ) dolne - całość dalej związana paskiem, czyli drzwi kierowcy zamknięte. A szczelina na górze na więcej niż dwa palce... Jeżeli zdjęcia, które dostaniesz będą przedstawiały zniszczenia na dużo mniejszą skalę - uważaj.... Może też się okazać, że to głównie blacharka, ale wątpię... Może sprzeda samą przeróbkę? :)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez AdiK piątek, 28 października 2005, 16:16

MK81 napisał(a):Rozmawiałem z kolesiem, ponoć poduszki niewystrzelone, chłodnica, silnik, klima, wszystko działa. Komputer czy jakieś elektroniczne elementy mówił, że są zaraz za zderzakiem i są nieuszkodzone. Ten pasek na drzwiach to mówi, że na czas transportu był tam przywiązany...
Koleś ma mi zrobić foty przodu i bebechów pod maską, jak będę miał - zapodam na grupę, może coś będzie więcej wiadomo.
Dzięki za wszelkie opinie, każda jest dla mnie cenna.

A jak z awaryjnością tego autka?
Pozdrawiam

Poduszka kierowcy wystrzeliła zdjęcie 1 ,według mnie to dostał mocno i poszł to co napisł SW i dotego jeszcze chłodnica IC, bez dokładnego sprawdzenia organoleptycznego bym się w niego nie pakował.
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez Bullitt piątek, 28 października 2005, 17:53

AdiK dobrze mówisz. Dość moćno z lewej strony walnięty. Miałem teraz troche czasu i dokładnie obejrzałem fotki. Tak jak, każdy coś znalazł: poduszka lewa wystrzelona, szyba poszła. Ja nie wierzę, aby pod maską było OK , chłodnica, skraplacz i IC mają marne szanse. Ciekawe jak lewy słupek A ? Chyba się cofnął. Poczekajmy na nastepne fotki. Ale sprawa nie wygłada cikekawie, nie z racji uszkodzen, tylko ze sposobu przedstawienia tematu. Uważaj, ten człowiek coś kreci! Jak będziesz miał fotki, to spróbuj oszacować koszt naprawy.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Szupla piątek, 28 października 2005, 18:50

Masz pełną rację Bullitt. teraz obejrzałem foty w domu na swoim monitorku, gdzie dopiero widać wszystko. Poduszka wystrzelona na bank i nieźle pogięta maska. To musiała być niezła bomba.
Koleś definitywnie ściemnia. Ja osobiście bym się w to nie pakował chyba, że cena naprawdę atrakcyjna, ale lepiej przemyśl swoją decyzję.
Kanguś 1,2 16V Alize
<<< Srebrny Bulik... znaczy Bullka :) >>>
http://www.bauagan.com
http://www.zgnilemieso.com
http://www.weztowylacz.com
Szupla
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez branio piątek, 28 października 2005, 20:21

Niestety, link nie działa :?
Ale nie ma co gdybać,oglądaj,sprawdzaj,pytaj i licz na siebie.
Chyba że to bardzo dobrze znajomy.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Postprzez Krzysiek sobota, 26 listopada 2005, 17:55

Chcę kupić Kangura rocznik 1998 lub 1999 na co zwracać uwagę? Pozdrawiam Krzysiek
Krzysiek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio sobota, 26 listopada 2005, 18:30

Witaj
Na wszystko :!: :lol:
Napisz skąd jesteś,a krajani pomogą :idea:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Krzysiek niedziela, 27 listopada 2005, 13:39

Jestem z Katowic
Krzysiek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez george niedziela, 27 listopada 2005, 17:47

Witaj Krzyśku.
Mam torbę 1,2- 60KM 98r. i pierwszą moją sugestią jest , abyś szukał z torby mocniejszym silnikiem.
Dopilnuj wymiany paska rozrządu (rozwinięcie tematu znajdziesz na forum ).
George.
george
Vice Kangoomistrz 2008
Vice Kangoomistrz 2008

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam