Komu moduł (GCartier) lewych drzwi...

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez rustyred wtorek, 17 stycznia 2006, 00:49

No dobra, ale wytłumaczcie mi jedną rzecz. U mnie moduł GCartiera (kto to q..wa był ten Cartier???) leżakuje obecnie pod fotelem pasażera znaczy jest wyjęty i.. Nic. Się nie dzieje. Oprócz tego, że nie działa autoblokada drzwi przy tankowaniu. Może po prostu wystarczy jeździć tankować bez teściowej na lewej tylnej ławce???
Jeśli on po coś jeszcze musi być, tyo proszę, wyjaśnijcie mi, bo ja jestem typ humanisty i nie kumam, po co?

Na marginesie: mam znajomego, który jest gorliwym wyznawcą teorii, że konstruktorzy samochodów CELOWO zamieszczają w nich rozwiązania szwankujące w okresie pogwarancyjnym i napędzające zyski serwisom. On to rozbierał mojego Kangura wczoraj, zanim znalazłem temat na forum i powiedział: "Gdyby ci kretyni zamontowali go do góry nogami, nie lałaby się do niego woda i nie wyglądałby, jakby go wydobyli z Titanika". Naprawdę wyglądał jak z Titanika! Czy kolega miał rację? Bo dotąd myślałem, że "takie rzeczy to tylko w fiacie..."?
Czyżby ich Wielki Kangur nie upilnował???
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt wtorek, 17 stycznia 2006, 07:47

rustyred napisał(a):No dobra, ale wytłumaczcie mi jedną rzecz. U mnie moduł GCartiera (kto to q..wa był ten Cartier???) leżakuje obecnie pod fotelem pasażera znaczy jest wyjęty i.. Nic. Się nie dzieje. Oprócz tego, że nie działa autoblokada drzwi przy tankowaniu. Może po prostu wystarczy jeździć tankować bez teściowej na lewej tylnej ławce???

Tzn, ze bez modułu lewe drzwi zamykaja sie centralnym zamkiem :?:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez _ONE_ wtorek, 17 stycznia 2006, 15:41

Francuzi IMHO przodują w wymyślaniu bzdurnych rozwiązań... mieli kilka przełomowych, ale za bardzo się rozpędzili.
Bez modułu lewe drzwi nie mają centralnego. U mnie po odpięciu modułu były przeboje z tylnym oświetleniem, ale po wyczyszczeniu kostki i ponownym ułożeniu kabli wróciło do normy :D
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rustyred wtorek, 17 stycznia 2006, 20:32

No niech mnie drzwi (suwane) ścisną!!! Żebym się tak do Kangura na wysokość nie zmieścił! Specjalnie polazłem sprawdzić na parking na ten ośmiostopniowy mróz. Centralny w lewych tylnych DZIAŁA (!!!), a pudełeczko walające się po podłodze faktycznie nosi napis "G CARTIER" (kto to q....a był? jakiś ichni Lem czy Kopernique???)
I co Wy na to?
Pozdrawiam Was i proszę Wielkiego Kangura, żeby chuchał Wam na szyby, zanim wyjdziecie z domu!
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez _ONE_ wtorek, 17 stycznia 2006, 21:39

8O no to wychodzi na to, że musieli zmienić instalację... pewnie dowiedzieli się, ehmm przewidzieli, że ich moduły padają i podłączyli z obejściem. Z którego roku masz autko?
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ wtorek, 17 stycznia 2006, 21:58

To jest firma, która chyba projektowała i wykonywała(uje) :?: elektroniczne moduły do francuskich samochodów... w clio też cosik jest.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rustyred wtorek, 17 stycznia 2006, 22:06

Mój Kangur to grudzień 2002.
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez rustyred wtorek, 17 stycznia 2006, 22:08

_ONE_ napisał(a):To jest firma, która chyba projektowała i wykonywała(uje) :?: elektroniczne moduły do francuskich samochodów... w clio też cosik jest.

Może lepiej, żeby to robił H. Cegielski???
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt czwartek, 19 stycznia 2006, 09:42

_ONE_ napisał(a):Francuzi IMHO przodują w wymyślaniu bzdurnych rozwiązań... mieli kilka przełomowych, ale za bardzo się rozpędzili.:D

Dokładnie tak. Jednym z argumentów przy wyborze Kangoo, była mała ilośc tych przełomowych wynalazków :mrgreen:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia strona

Powrót do Pytam