Fabrycznie miałam 13 calowe z oponami 165/70 teraz mam 14 calowe
175/70 co podniosło moje zwierzątko o ponad 3 centymetry i autko wygląda super i dobrze jeździ po terenie I ZAKRĘTACH.
-------------------------
żółte 1,4 E7J

zuwik napisał(a):Rafał - Ty żeś magister, powinieneś wiedziećSiła obciążająca pionowa F powoduję siłę reakcji R, a jej składowa skierowaną prostopadle do wahacza i tworzącą moment skręcający drążka to Q. Załóżmy, że kąt drążek-ziemia jest 15st, czyli R*cos15=Q => Q=0,966*F. Podniesiemy tak, żeby drążek był pod kątem 20st. Mamy Q=0,94*F, czyli siła dająca moment na drążku jest mniejsza, czyli gadam głupoty
A teraz przyznaj się, wiedziałeś czy strzelałeś
 ... mógłbyś mi takim tłumaczeniem udowodnić że ziemia jest płaska i noszą ją wielbłądy
 ... mógłbyś mi takim tłumaczeniem udowodnić że ziemia jest płaska i noszą ją wielbłądy   

Przyznam się, że lenistwo mnie opanowało w dniu dzisiejszym i jakoś nie mam weny do ponownego przeszukiwania forum.... a no i jeszcze jaka max szerokość opony tak by przy dociskaniu nie obcierała o nadkole. Z tego co pamietam to felgę 6 calową to ostateczność ... czy się mylę
 Przyznam się, że lenistwo mnie opanowało w dniu dzisiejszym i jakoś nie mam weny do ponownego przeszukiwania forum.... a no i jeszcze jaka max szerokość opony tak by przy dociskaniu nie obcierała o nadkole. Z tego co pamietam to felgę 6 calową to ostateczność ... czy się mylę  

jak kupisz sobie dystanse to mozesz spokojnie zakładac 15/6'' z opona 185 (ja jestem przeciwnikiem dystansów)
  jak kupisz sobie dystanse to mozesz spokojnie zakładac 15/6'' z opona 185 (ja jestem przeciwnikiem dystansów)
 Do mojego (1998) max co wchodzi to opona 175, wiec szerokosc felgi 5,5'' (6'' to sredni pomysł) wiec max srednica to 14''
  Do mojego (1998) max co wchodzi to opona 175, wiec szerokosc felgi 5,5'' (6'' to sredni pomysł) wiec max srednica to 14''
 O ile pamiec mnie ni emyli to w nowszych nie było problemu z opona 185 - Prezes, Wiz, PanKot (chyba ma w koncu dystanse z tyłu)
  O ile pamiec mnie ni emyli to w nowszych nie było problemu z opona 185 - Prezes, Wiz, PanKot (chyba ma w koncu dystanse z tyłu)
 Shoem kupił sobie felgi od jakiegos terenowca o dziwacznym ET i miał opony 205 (albo 215) ale wystawały ponad obrys auta i zamienił je teraz na 195 (jesli sie nie myle)
  Shoem kupił sobie felgi od jakiegos terenowca o dziwacznym ET i miał opony 205 (albo 215) ale wystawały ponad obrys auta i zamienił je teraz na 195 (jesli sie nie myle)

chciałem założyć 185 szkoda by było jak by się nie dało
 chciałem założyć 185 szkoda by było jak by się nie dało  

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości