lusterka elektryczne

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

lusterka elektryczne

Postprzez armata czwartek, 13 lipca 2006, 09:42

Mam pytanie, czy ktoś przerabiał swoje lusterka na regulowane elektrycznie? I ile taka usługa może kosztować?
Regulowanie ęczne prawego bocznego lusterka jest bardzo kłopotliwe i akurat w Kangoo wg. mnie bardzo pomocne byłoby zdalne sterowanie.
1.5 dci HELIOS, zielony, z tyłu drzwi 2005
1,5 dci Helios, beżowy, z tyłu drzwi 2010
armata
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez KiK czwartek, 13 lipca 2006, 10:42

Ja nie przerabiałem bo miałem w opcji :D , ale się nie mylisz - sterowanie prawego lusterka elektrycznie jest baaaaardzo wygodne :)

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Brada niedziela, 30 lipca 2006, 23:07

Przy okazji montarzu czujnika temp w lusterku dowiedziałem się co nie co, to opowiem. Jeśli chcesz mieć elektryczne lusterko/ka to przedewszystkim potrzebny Ci jest przełącznik - tani nie będzie, lusterko elektryczne jakieś 200 (bo wmontowanie silniczka w manualne nie jest chyba możliwe po cenie nie kosmicznej), no i wiązki elektrycznej. Jeśli masz szczęśćie - a wątpie - to fabryka dała Ci wiązkę z dodatkowymi przewodami do lusteka. Ja chciałem podłączyć tylko dwa przewodu do czujnika, i nie było wolnych. Koszt nowej wiązki o ile pamiętam to 300. Mając to wszystko możesz regulować już sobie prawe lustro elektycznie. Tylko że ja za tych no... powiedzmy 500PLN wolałbym sobie regulować ręcznie - ale to tylko meje zdanie. Sam mam elektryczne i żadko używam
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: lusterka elektryczne

Postprzez ROBAK poniedziałek, 31 lipca 2006, 05:41

armata napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś przerabiał swoje lusterka na regulowane elektrycznie? I ile taka usługa może kosztować?
Regulowanie ęczne prawego bocznego lusterka jest bardzo kłopotliwe i akurat w Kangoo wg. mnie bardzo pomocne byłoby zdalne sterowanie.

To prawda takie sterowanie elektryczne to duża wygoda.

Pozdrawiam serdecznie ROBERT
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK poniedziałek, 31 lipca 2006, 07:16

Brada napisał(a):Sam mam elektryczne i żadko używam

Brada bo jak już wyregulujesz to przecież dla zabawy nie rozlegulowujesz :lol:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Postprzez zuwik poniedziałek, 31 lipca 2006, 10:15

Jak lusterka są sterowane elektrycznie to jak raz ustawisz tak jest. Jak ręcznie - ustawiasz co mycie, odśnieżanie itp. Wniosek: ustawić lusterka i zblokować np. wykałaczką :D ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt poniedziałek, 31 lipca 2006, 11:18

Dla mnie praktycznie jedyną korzyścią pakietu jest podgrzewanie lusterek. Ustawiam tak rzadko, ze moge i ręcznie...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez armata poniedziałek, 31 lipca 2006, 11:26

Podgrzewanie jest ok, ale nie tak istotne, gdy nie są podgrzewane szyby. Natomiast największy problem sprawia mi jednak ustawianie lusterek. Pewnie, że gdybyn jeździł sam, to nie byłoby takie istotne - na wykałaczkę jak pisze żuwik i dobrze. Ale mi księżna małżonka ciągle przestawia - nogi na dłuższe i do tyłu się przesuwa, z kolei ja wyższy jestem w tej górnej części korpusu. Do tego dzieciaki te lubią pokręcić w aucie.
Dlatego dla mnie zdalna regulacja jest istotna. Faktycznie dużo prościej jak fabrycznie kable są ułożone. Tak również powiedzieli mi w ASO. Bo jak nie ma odpowiedniej wiążki, to poważne koszty mogą wyjść. Muszę więc sprawdzić jaka jest sytuacja z tymi kablami.
1.5 dci HELIOS, zielony, z tyłu drzwi 2005
1,5 dci Helios, beżowy, z tyłu drzwi 2010
armata
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez sw poniedziałek, 31 lipca 2006, 13:53

elektryczne przydają się, gdy jest dwu kierowców. Wtedy by się nawet pamięć ustawień przydała. :)
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt poniedziałek, 31 lipca 2006, 14:17

armata napisał(a):Dlatego dla mnie zdalna regulacja jest istotna. Faktycznie dużo prościej jak fabrycznie kable są ułożone. Tak również powiedzieli mi w ASO. Bo jak nie ma odpowiedniej wiążki, to poważne koszty mogą wyjść. Muszę więc sprawdzić jaka jest sytuacja z tymi kablami.

Wystarczy zdjąć te plastiki i sprawdzic czy sa wtyczki.
Obrazek
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Następna strona

Powrót do Pytam