pomocy 1.5 dci lampka stop

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez rustyred czwartek, 7 grudnia 2006, 11:31

branio napisał(a):Dla żony :?: 8)

Nienie. Żona, jako dominująca samica, zabrała mi skodę, a ja, skromny wycofany samczyk ;) jeżdżę czym się da.
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Kangoo!!!!!!!

Postprzez Mariusz_Wawa środa, 3 stycznia 2007, 13:40

Widze ¿e problemy z kangoo nie tylko u mnie. Jesli zapala Ci sie kontrolka SERV i stopu a do tego dojdzie kontrolka swiec - to - niestety wtryskiwacze. U mnie stalo sie to 3 tyg temu, wtryski siad³u na maxa nie da sie ich regenerowac, a w renault w serwisie powiedzieli za naprawe bagatela 15 tys z³. Jezdze teraz i szukam jakis uzywanych, radze sprzedac dziadostwo i kupic cos w Hdi bo te kangury sa dobe ale nie na nasze drogi i paliwo. szczególnie na paliwo które jest do du..y i przez to siadaja wtryski.
Mariusz_Wawa

Postprzez kavka środa, 3 stycznia 2007, 13:43

A myślisz że HDIki nie są czułe na paliwo ?? Każde auto c CR jest czułe ... Jak nie chcesz miec problemów to kup starego wolnossącego diesla który spali wszystko i po problemie :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass środa, 3 stycznia 2007, 14:05

Poczytaj TUTAJ. Może coś da się zrobić z tymi wtryskami :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez robertgrzes środa, 3 stycznia 2007, 20:26

miałem to samo nikt nie potrafił znależć, okazało sie ze była przygniecona wiązka kabli pod osłoną silnika i przy tej właśnie prędkości coś gdzieś się w niej zwierało, sprawdź ułozenie przewodów:)
robertgrzes
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Poznaniak niedziela, 7 stycznia 2007, 12:14

Witam!
W moim Kangurze 1.5 DCI 82 km (HELIOS) wystêpowa³y takie same objawy jak u autora tematu. Moc i przyspieszenie auta bez zarzutu, k³opot by³ tylko z odpaleniem zimnego silnika. Podczas przegl±du po 4 latach (53.000 km przebiegu) stwierdzono du¿e przelewy na wtryskach. Werdykt: wtryskiwacze do wymiany, koszt 4.400 z³. Wymieniono olej i wszystkie filtry. ZAbra³em stary filter paliwowy, ponownie nape³ni³em go paliwem, kilkakrotnie wstrz±sn±³em i spu¶ci³em paliwo z filtra do s³oika. Okaza³o siê, ¿e wylecia³o du¿o syfu a tak¿e opi³ki metali. ASO mówi : je¿eli stwierdzono opi³ki metali w filtrze paliwowym pompa do wymiany, poniewaz wymiana samych wtrysków mog³aby zakoñczyæ siê powtórnym ich zniszczeniem. Jest w Poznaniu przy ulicy £ysy M³yn 22 warsztat regeneruj±cy pompy paliwowe oraz wtryskiwacze ale niestety nie zajmuje siê demonta¿em i monta¿em w samochodzie. Najbardziej optymalne wyjscie: kupiæ czê¶ci u¿ywane i oddaæ do regeneracji, po czym za³o¿yæ je do samochodu, a swoje uzywane sprzedac do podobnej procedury. W tym momencie koszty s± przynajmniej o po³owe ni¿sze (wtedy samochód nie stoi nie wiadomo gdzie, z rozbebeszonym silnikiem). Koszt naprawy wtryskiwacza wynosi ok 350 z³. Koszt sprawdzenia pompy 150 z³, a koszt regeneracji 1000 z³. Przy demonta¿u pompy paliwa warto zastanowic sie nad wymiana paska rozrzadu, poniewaz jest to praktycznie ta sama robota. W ASO Rosiak i syn w Poznaniu koszt jednego wtryskiwacza - 1567 z³ , ewentualnie 15% upustu od tej ceny. A na pytanie: Gdyby by³a konieczno¶æ wymiany pompy? ODP: Cena za ca³o¶c: 16 tys. z³otych! Ja zdecydowa³em siê na nowe wtryskiwacze i now± pompê ale w innym ASO. Ca³kowity koszt naprawy 8.500 z³ i gwarancja 2 lata. Od tego czasu zbieram faktury na paliwo.
Poznaniak

Poprzednia strona

Powrót do Pytam