Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Postprzez klaudi sobota, 14 czerwca 2008, 19:45

Faktycznie są wyposażone tylko w jeden fotel ? Rozumiem, że jest to wersja do odliczenia pełnego Vatu bo tylko taki w moim przypadku wchodzi w grę. Trochę tylko mnie dziwi fakt, że mówisz, żę są w opłakanym stanie, przy przebiegu rzędu 50000 tyś, ciężko chyba tak szybko zniszczyć auto.. Do Łodzi mam w sumie nie tak daleko, więc chyba się przejadę i pooglądam co i jak. Z tego co widziałem na allegro, to są to wersje z bocznymi drzwiami z szybą, nie widziałeś tam całych blaszaków? bez bocznych drzwi.
Klaudi
klaudi
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez mobarski niedziela, 15 czerwca 2008, 20:00

Nie wiem co ci listonosze robili z tymi samochodami, ale naprawdę wyglądają strasznie. Wszystkie miały drzwi boczne, prawie wszystkie miały klapę i drzwi po dwóch stronach, kilka było z tyłu drzwi, i jedne boczne (ja takiego wziąłem). Można z gościem gadać, bo we wstępnej rozmowie mówił, że może z takiego zrobić nawet salonkę, więc może można pogadać. W standardzie mają jeden fotel, ale gość dokłada taki fajny składany drugi. I oczywiście w 100% można odliczyć VAT.
Maciek
mobarski
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Cyp niedziela, 22 czerwca 2008, 22:42

Witam szacownych Klubowiczów :) Na oku mam takiego jednego, właśnie przyjechał do Polski, rocznik 2003, 1.5hdi, 60KW z przebiegiem 170tys !!! Generalnie nie zastanawiałbym się nad tym autem ze względu na przebieg ale kusi mnie jego wyposażenie, a ma oprócz standardu: 4xpoduszki, schowki lotnicze, klime, hak, halogeny, relingi. Czy warto w ogóle zawracać sobie nim głowę ? No i jeszcze jedna dziwna, rzecz, gość, który to przytaszczył ma jaką dziwną kartę pojazdu z jednym wpisem z 2005 r .... dlatego spisałem od niego VIN i zamierzam dowiedzieć się czegoś o tym aucie u dealera (mam nadzieję). A zewnętrznie i wewnętrznie auto wygląda przyzwoicie, jedyna widoczna rzecz to wytarte rysunki na włączniku świateł mijania. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc i rady :)
Cyp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Cyp poniedziałek, 23 czerwca 2008, 08:39

Panowie, czy ktoś pomoże ?? Czas mnie nagli bo muszę szybko kupić autko. Jest jeszcze druga opcja, Kangórek z 2004, przebieg około 130tys, 1.5dci, 62KW, wyposażenie jak wyżej tylko, poza poduszkami, tutaj są tylko dwie, ale auto jest z Polski od pierwszego właściciela, ma kratkę (i tu mnie zastanawia ten przebieg ale może ktoś do domu sobie z homologacją kupił). Panowie doradźcie czas nagli, autko niezbędne do pracy. Pozdrawiam Cyp
Cyp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio poniedziałek, 23 czerwca 2008, 12:00

Sprawdź wtryski i bierz :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jon104 poniedziałek, 23 czerwca 2008, 13:20

branio napisał(a):Sprawdź wtryski i bierz :)

No właśnie :!: z najgorszych rzeczy tylko to. Przebiegi wyglądają sensownie. Dokładne oględziny i brałbym tego krajowego :)
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez MK poniedziałek, 23 czerwca 2008, 13:40

Tak, krajowego, tylko po dokładnych oględzinach :arrow: koputer :arrow: spr.wtryski :arrow: historia serwisowa.
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Cyp poniedziałek, 23 czerwca 2008, 15:52

Dzikie Panowie. Jeden mały szkopuł do tego krajowego mam około 500km, to mnie w sumie nie przeraża ale to auto jest z okolic białego stoku ... Tego Niemca mam pod ręką (mieszkam we Wrocławiu) i mam możliwość podjechania nim do ASO. Dzisiaj byłem i dzięki uprzejmości pewnego Pana dowiedziałem się, że ten kangoo z Niemiec miał na początku 2007 roku przebieg około 120tys (chyba 117), wychodzi na to, że przez 16 miesięcy miał nieźle nastukane. Ale co ciekawe, wg. Pana z renault to gdyby miał wybierać to wybrałby ten z Niemiec pomimo tego przebiegu, a to ze względu na paliwo jakie lali. A dowiedziałem się jeszcze że to auto pochodzi najprawdopodobniej z Austrii i że ma było na rynek niemiecki ... martwi mnie tylko ten brak dokumentów historii tego auta ... co tu zrobić ??
Cyp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio poniedziałek, 23 czerwca 2008, 17:14

Jeśli stan ok to go bierz
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio poniedziałek, 23 czerwca 2008, 17:24

Stan techniczny jest bardziej istotny niż przebieg.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam