bledy silnika

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

bledy silnika

Postprzez redondo00 poniedziałek, 17 grudnia 2018, 19:35

Witam.


Moj silnik stracil troche mocy ale mi sie wydaje

po podpieciu elm..

P0130 podsystem-uklad paliwowy i dolotowy

P0443 podsystem zewnetrzne uklady emisji kontroli spalin........odnosnie tego to wiem ze nie mam tego filtra z prawej strony auta i blad byl zawsze .

Ale ta pierwsza opcja mnie martwi bo auto oslablo jakis 1000 km temu robilem uszczelke pod glowica .

Na 5 biegu przy 80 wciskasz do konca i sie niewiele dzieje.
mam thalie z tym samym silnikiem 1.4 8v (gaz) i jak sie depnie to 160 niewiadomo kiedy jest .

Sadze ze padla mi sonda lambda moze plyn ja zniszczyl ktory sie wydostawal z pod uszczelki a teraz dopiero wyszlo .

Malo znalazlem na forum o tym . Prosze o pomoc i jakas porade nie chce wymieniac pol auta . Pozdrawiam
redondo00
Kangoogaduła
Kangoogaduła
 
Posty: 110
Dołączył(a): piątek, 20 grudnia 2013, 22:40

Re: bledy silnika

Postprzez mothernorth poniedziałek, 17 grudnia 2018, 23:25

Pierwszy błąd dotyczy niby sondy lambda tyle że jak u mnie padła sonda to silnik nie tracił na mocy ale po mieście palił jak czołg i to był jedyny objaw.W trasie tak się tego nie odczuwa bo jedzie się prawie z jednakowymi prędkościami i jest stała dawka paliwa a po mieście sonda co chwila wysyła inny sygnał niestety wciąga z baku.
Kangoo 1.6 16V 2002 Privilege
Avatar użytkownika
mothernorth
Kangoojunior
Kangoojunior
 
Posty: 75
Dołączył(a): środa, 10 czerwca 2015, 13:58
Lokalizacja: Dzierżoniów


Powrót do Pytam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości