aska napisał(a):Witam
Mam na "oku"kangura 1.5 2002 rocznik ale nigdy nie siedziałem w takim samochodzie .
No cóż ... nie kojarzę żadnego klubowicza z rejonu poznania, który ma taki silnik w kangoorze

Problemem może być tylko sam silnik - jak to już gdzieś pisano. Używane dCi nie cieszy się wzięcie [czyt. bezawaryjnością] chyba, że znasz dobrze właściciela torbacza i wiesz jak ze zwierzakiem się obchodził.
aska napisał(a):Fura bardzo mi się podoba lecz przy zakupie nie wiem na co mam zwrócić uwagę.
Przepraszam, że tak bezpardonowo zapytam - to ma być Twój pierwszy wózek? W sensie kupowania? Jeżeli to będzie tylko "strach" przed kangoorem to nie ma się czego obawiać.
Najlepszą listę usterek zobaczysz przeglącając dział
Pytam, nieco mniejszą [głównie powielenie powyższego] znajdziesz w dziale
Wiem. Wystarczy, że poprzeglądasz tematy a będziesz wiedział co i jak.
Jeżeli jeździłeś już renufkami to wiesz czego się spodziewać ... jeżeli nie - to warto zacząć.
Z tego co mi na szybko przychodzi do głowy to takie standardowe problemy z kangoorami - nie mam dCi więc nie pomogę. Jeden z naszych klubowych kolegów przygotowuje teraz obszerniejszy artykuł o silnikach dCi więc myślę, że za czas jakiś wszyscy nieco więcej będą wiedzieć.
aska napisał(a):Proszę o rady od znawców materii ,z przeczytanych postów wynika że samochody są OK.
Pozdrawiam MARCIN
Skoro z przeczytanych postów wynika, że są OK - to nadczym się zastanawiać

Nic tylko brać i cieszyć się z faktu posiadania kangoora ... aaaaa i co ważnie nie zapomnieć uczestniczyć aktywnie w życiu klubowym
Witam nowego w naszym klubie
Kuba