ZASTANAWIAM SIĘ NAD KANGUREM

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

ZASTANAWIAM SIĘ NAD KANGUREM

Postprzez aska niedziela, 28 maja 2006, 15:07

Witam
Mam na "oku"kangura 1.5 2002 rocznik ale nigdy nie siedziałem w takim samochodzie .Fura bardzo mi się podoba lecz przy zakupie nie wiem na co mam zwrócić uwagę .Proszę o rady od znawców materii ,z przeczytanych postów wynika że samochody są OK.
Pozdrawiam MARCIN
aska
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jozef niedziela, 28 maja 2006, 15:12

Witam serdecznie nowego klubowicza .

Kupuj furę jak się Tobie podoba,
napewno będziesz zadowolony.
Pozdrawiam JR.
1.2 D7F 98 RN
CZERWONY
KLAPA
jozef
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez yagrafbis niedziela, 28 maja 2006, 16:06

Już, już się cieszyłem przywitać nową klubowiczkę, a tu Marcin :evil:
Tym niemniej serdecznie witamy i do zakupu zachęcamy :!:

Zbyszek
Joanna na pokładzie

http://www.klubsuzuki.pl
yagrafbis
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kavka niedziela, 28 maja 2006, 18:17

A może jakiś Poznański Kangoomaniak da zasiąść sobie koledze do tego jakże przyjemnego wozu :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez czerja niedziela, 28 maja 2006, 20:59

raz kozie śmierć,najpierw kupuj a potem będziemy się zastanawiali co zmienić! :D
żółty 1.2RN oklejony klubowo!
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Re: ZASTANAWIAM SIĘ NAD KANGUREM

Postprzez KiK poniedziałek, 29 maja 2006, 06:27

aska napisał(a):Witam
Mam na "oku"kangura 1.5 2002 rocznik ale nigdy nie siedziałem w takim samochodzie .

No cóż ... nie kojarzę żadnego klubowicza z rejonu poznania, który ma taki silnik w kangoorze ;) Problemem może być tylko sam silnik - jak to już gdzieś pisano. Używane dCi nie cieszy się wzięcie [czyt. bezawaryjnością] chyba, że znasz dobrze właściciela torbacza i wiesz jak ze zwierzakiem się obchodził.

aska napisał(a):Fura bardzo mi się podoba lecz przy zakupie nie wiem na co mam zwrócić uwagę.

Przepraszam, że tak bezpardonowo zapytam - to ma być Twój pierwszy wózek? W sensie kupowania? Jeżeli to będzie tylko "strach" przed kangoorem to nie ma się czego obawiać.
Najlepszą listę usterek zobaczysz przeglącając dział Pytam, nieco mniejszą [głównie powielenie powyższego] znajdziesz w dziale Wiem. Wystarczy, że poprzeglądasz tematy a będziesz wiedział co i jak.
Jeżeli jeździłeś już renufkami to wiesz czego się spodziewać ... jeżeli nie - to warto zacząć.
Z tego co mi na szybko przychodzi do głowy to takie standardowe problemy z kangoorami - nie mam dCi więc nie pomogę. Jeden z naszych klubowych kolegów przygotowuje teraz obszerniejszy artykuł o silnikach dCi więc myślę, że za czas jakiś wszyscy nieco więcej będą wiedzieć.

aska napisał(a):Proszę o rady od znawców materii ,z przeczytanych postów wynika że samochody są OK.
Pozdrawiam MARCIN

Skoro z przeczytanych postów wynika, że są OK - to nadczym się zastanawiać :D :!: Nic tylko brać i cieszyć się z faktu posiadania kangoora ... aaaaa i co ważnie nie zapomnieć uczestniczyć aktywnie w życiu klubowym :wink:

Witam nowego w naszym klubie :!:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez aska poniedziałek, 29 maja 2006, 10:57

Do tej pory gustowałem w niemcach i japończykach ,ostatnio miałem c-3 1,4 hdi ale się spaliło doszczętnie ,więc czekam na kasę z ubezpieczenia i rozglądam się za kangurem.Renówką nigdy nie jeżdziłem więc nie bardzo wiem gdzie zaglądać .Doradżcie co kupic 1,5 dci czy 19 tdi
Pozdrawiam MARCIN
aska
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kavka poniedziałek, 29 maja 2006, 11:16

.Doradżcie co kupic 1,5 dci czy 19 tdi

Powiem szczerze że ja bym wybrał dTi , bo jest poprostu nie do zajechania . Mój wujek przejeździł nim około 120 kkm bez chłodzenia turbiny (z nas się tylko śmiał :lol: ) czasami kręcąc ostro do 4000 obr/min i nie patrząc po dziurach i jeździ nadal , a jedyne co wymienił to jakiś łącznik w zawieszeniu za 60 PLN :lol: :wink: POLECAM ... Jest tylko troche głośniejszy a osiągi może troche lepsze ma dCik ...
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK środa, 31 maja 2006, 06:23

aska skoro gustowałeś w japończykach i niemcach [rozumiem że typowo osobowych] to osiągi kangoora mogą cię zaskoczyć. Niekoniecznie pozytytwnie ;) Ja Cię jednak nie odwiodę od zamiaru kupna kangoora - to nie to forum i nie te osoby :D. Z tych dwóch silników wybrałbym 1,9 dTi ze wzdględu wytrzymałość. Dokładnie tak jak pisał kavka wierz mi ... facet wie co mówi :) Jeżeli liczysz na lepsze osiągi a będziesz brał nowe autko to śmiało w 1,5 dCi też możesz się pakować. Przekroczenie 100 kangoorków pod maską przy pomocy wirusa nie będzie problemem. A jedynie od Ciebie będzie zależeć jak autko długo pochodzi ... [zresztą jak w każdym - ale tutaj łatwiej zarżnąć siniczek]

Mam wrażenie, że nie bardzo Ci pomagamy wybrać ;)

Odwagi życzę w podejmowaniu decyzji :D

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Postprzez branio środa, 31 maja 2006, 09:34

Hej :!: Rób skok na zwierzaka i się nie zastanawiaj.
Zdziwisz się jego wysoką pozycją. :D
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Jestem tu nowy