Nie odpala za 30 razem...

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Nie odpala za 30 razem...

Postprzez Asuritt środa, 9 listopada 2016, 12:25

Witam mam problem ... Kangoo 1,4 z LPG
Moja praca wymaga podjechania zgaszenia auta, wylepienia plakatów, i odpalenie auta do następnego nośnika. Wymieniłem już Wiązkę elektryczną do wtrysków, Skrzynie biegów, Wymiana uszczelki pod głowicą (oczywiście z szlifem), i czujniki typu (prędkościomierz, położenia wału, temp.) oraz akumulator, Alternator po regeneracji (14+ ładuje), Pompę paliwa.

Problem polega na tym że co 20-30 raz nie odpalę auta, rozrusznik działa kręcę nawet z 15 razy i NIC, kiedy pompa paliwa umierała (bo to zawsze grozi jak masz LPG) to samo było tylko częściej, aby odpalić muszę popchnąć auto i na 2-3 próbować odpalić lub chociaż aby rzuciło silnikiem ale nie zapaliło wtedy kluczyk przekręcę i odpala... i znowu jak zgaszę obojętne na paliwie czy LPG to po którymś razie nie odpalę :/
Mechanik podpinał do kompa i nic... raz był jakiś problem ale żaden komputer anie w necie nie było takiego numerka a w opisie błędu nic nie pisało więc skasował i nic nie pokazało potem :/

Proszę pomóżcie bo nie mogę w Krakowie znaleźć dobrego mechanika który by rozwiązał ten problem, a mam skręconą kostkę i czasem ciężko popchnąć tego bydlaka

PS: czytałem tu na forum że ktoś miał taki problem z rozrusznikiem coś że nie mogło zakręcić z odpowiednią prędkością, ale pisało to do Diesla a ja mam Benzyniaka
Asuritt
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Nie odpala za 30 razem...

Postprzez Lucass środa, 9 listopada 2016, 19:18

Po przekręceniu kluczyka w stacyjce pompa podaje?
Kontrolka Immo gaśnie?
Wyłącznik wstrząsowy gdzieś coś? W sensie brak styku?
Przekaźnik wtrysku?
Takie usterki to kur...two, bo zanim dojdziesz, już jest ok. A potem znowu. Prawdopodobnie gdzieś masz okresowy zanik styku na kablach/kostkach.
Kraków? Pisz pw do użytkownika branio
Albo raczej szukaj go tu http://www.scenicforum.pl/ pod nickiem uio, bo Marek do nas raczej rzadko zagląda. Powołuj się na forum KKP.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez edpawel środa, 9 listopada 2016, 19:26

Witam mialem podobny problem i okazalo sie ze masa dochodzi do karoserji auta a do silnika juz nie. (poprowadzilem dodatkowy kabel od klemy do sruby mocujacej skrzynie/silnik i problem mina ) oczywiscie w kazdym aucie tak jest ale to polaczenie ktoro juz mialem wczesniej bylo slabe bo czesto mialo kontakt z woda i smarem olejem... ( w kazdym aucie kabel masowy jest polaczony z karoserja auta i pozniej kabel od karoserji auta znow polaczony jest zsilnikiem) wpierw przeczyscilem te miejsca i pomoglo na jakies dwa miesciace (lato ) problem powrocil gdy powrocila deszczowa pogoda czyli miesac temu XD
rozrusznik czasem niekrecil a czasem bardzo slabo krecil ale rozrusznik wykluczylem bo 3 lata temu kupilem nówke :P wiec obstawilem na mase... i trafnie bo juz z misiac mam spokój :twisted:
skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak :P
Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...
edpawel
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez edpawel środa, 9 listopada 2016, 21:06

Widze ze w pospiechu zamalo uwaznie przeczytalem w czym problem.. zato przepraszam :?
1) moje zdanie jest takie ze jak nastapi znow problem musisz sprawdzic czy jest napiecie na pompke paliwa
2) gdy djoda od immo szybko mruga mozesz krecic rozrusznikiem a auto nieodpali.(przyczyn moze byc wiele )

Pozdrawiam. ;)
skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak :P
Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...
edpawel
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass czwartek, 10 listopada 2016, 08:11

edpawel napisał(a):gdy djoda od immo szybko mruga
...albo świeci ciągłym światłem.
.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez docent161 czwartek, 10 listopada 2016, 08:37

Asuritt przeszłem to samo na raz palił a kilka razy nie a jak na popych to ok. Zmostkowałem czujnik wstrząsowy i wymieniłem czujnik położenia wału zainwestowałem za 100zł vodo czy coś podobnej firmy 3 mies i wsyzstko OK
docent161
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam