Witam mam problem ... Kangoo 1,4 z LPG
Moja praca wymaga podjechania zgaszenia auta, wylepienia plakatów, i odpalenie auta do następnego nośnika. Wymieniłem już Wiązkę elektryczną do wtrysków, Skrzynie biegów, Wymiana uszczelki pod głowicą (oczywiście z szlifem), i czujniki typu (prędkościomierz, położenia wału, temp.) oraz akumulator, Alternator po regeneracji (14+ ładuje), Pompę paliwa.
Problem polega na tym że co 20-30 raz nie odpalę auta, rozrusznik działa kręcę nawet z 15 razy i NIC, kiedy pompa paliwa umierała (bo to zawsze grozi jak masz LPG) to samo było tylko częściej, aby odpalić muszę popchnąć auto i na 2-3 próbować odpalić lub chociaż aby rzuciło silnikiem ale nie zapaliło wtedy kluczyk przekręcę i odpala... i znowu jak zgaszę obojętne na paliwie czy LPG to po którymś razie nie odpalę :/
Mechanik podpinał do kompa i nic... raz był jakiś problem ale żaden komputer anie w necie nie było takiego numerka a w opisie błędu nic nie pisało więc skasował i nic nie pokazało potem :/
Proszę pomóżcie bo nie mogę w Krakowie znaleźć dobrego mechanika który by rozwiązał ten problem, a mam skręconą kostkę i czasem ciężko popchnąć tego bydlaka
PS: czytałem tu na forum że ktoś miał taki problem z rozrusznikiem coś że nie mogło zakręcić z odpowiednią prędkością, ale pisało to do Diesla a ja mam Benzyniaka