COBRA- SYRENA 5370 POMOCY!!!

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Brada środa, 2 listopada 2005, 14:07

CZEKAJ, CZEKAJ... mówiłeś "PIKA"?
No tak, a jednak się nie pomyliłem... "pika" a nie "wyje"... Sorry, (kurczę nie złapałem wczesniej) teraz już wiem o co chodzić może. Jeśli nie jest to, jak sugeruje bullitt, elektronika w syrence. Ja miałem u siebie to samo kangoo '98. Niestety kupiłem wóz z niesprawnym oryginalnym pilotem. Za nowy w serwisie chcieli 800+ przestrojenie. Zatem jeżdziłem bez alaramu i centralnego w pilocie... do momentu aż alarm na słońcu samoczynnie się nie uzbroił. Każdy akcja z drzwiami wywoływała aktywacje alarmu. Kiedy już alarm kończył wyć, następowało to właśnie pikanie o którym (chyba) mówimy. Głośne i oddalone w czasie od siebie (co 2s.) pik....pik.... Skończyło się w serwisie. Wymontowali mi centralkę oryginalnego alarmu. Potem zamonotwałem FORTECE, działało (jak już wpomniałem) na oryginalnej syrence!
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Gość środa, 2 listopada 2005, 14:19

PIKA PIKA tzn. jak w³±czy siê alarm i zaraz odtworzy drzwi to wtedy tak "pika" ok 40 sek. Alarm dzia³a³ do czasu umycia auta. Podejrzewam ¿e woda dosta³a siê do syreny gdy¿ nie bylo ochronnej os³ony przy wej¶ciu kabla do syreny.
Gość

Postprzez Brada czwartek, 3 listopada 2005, 23:38

hmm..... Chyba wiem o czym mówisz... Chodzi Ci o tą gumkę? Patrze na tą syrene i dziwię się jak mogła tam woda wlecieć! Kiedyś z ciekawości chciałem ją rozebrać, ale wydawało mi się, że jest fabrycznie zrobiona w taki sposób, że nie można jej rozebrać! No coż, chyba faktycznie pozostaje Ci serwis RTV, albo nowa syrenka! Jenak będe się upierał, żebyś podjechał do "ludków" od alarmów!

Pozdro..
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Gość wtorek, 16 maja 2006, 17:31

Syrena kupiona i dziala dobrze:) :twisted:
Gość

Postprzez Brada wtorek, 16 maja 2006, 21:43

No to pogratulować.
A nie wiesz gdzie można kupić stelaż (tylko stelaż - metalowy) do schowków lotniczych?
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam