Hej!
Posiadam sekwencyjna instalacje gazowa o nazwie Sirocco (wtryski MATRIX) w Renault Kangoo 1.4 benzyna. Instalacja ta zostala zalozona przy ok 75 tys. przejechanych kilometrow, teraz jest ok 87 tys. Generalnie jestem z niej zadowolony z jednym wyjatkiem - przelaczanie na gaz jest fatalne - strasznie szarpie szczegolnie gdy przyspieszam na nizszych biegach. Wyglada to tak jakby silnik gasl, zanim ponownie odpali sie na gazie. Przyznam, iz laikiem jesli chodzi o mechanike samochodowa, lecz wydaje mi sie, ze jest to niebezpieczne dla silnika w tego typu samochodach. Wlasciwie od samego poczatku jezdze z tym regularnie do gazownika, ktory ciagle ma nowe pomysly, jednak nie dlugo konczy sie gwaracja i niestety zaczynam podejrzewac goscia o granie na zwloke... szczegolnie po przeczytaniu wielu postow na ten temat.
Zastanawiam sie czy mam podstawy aby zadac demontazu i zwrotu kosztow. A moze lepiej dac spokoj, bo u kogos innego bedzie jeszcze gorzej? Prosze dajcie znac jesli macie z tym jakiekolwiek doswiadczenia, nie koniecznie w Kangoo.
pozdrawiam
Dawid