Problem z prze³±czaniem na gaz

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Problem z prze³±czaniem na gaz

Postprzez Dawid niedziela, 28 maja 2006, 13:55

Hej!

Posiadam sekwencyjna instalacje gazowa o nazwie Sirocco (wtryski MATRIX) w Renault Kangoo 1.4 benzyna. Instalacja ta zostala zalozona przy ok 75 tys. przejechanych kilometrow, teraz jest ok 87 tys. Generalnie jestem z niej zadowolony z jednym wyjatkiem - przelaczanie na gaz jest fatalne - strasznie szarpie szczegolnie gdy przyspieszam na nizszych biegach. Wyglada to tak jakby silnik gasl, zanim ponownie odpali sie na gazie. Przyznam, iz laikiem jesli chodzi o mechanike samochodowa, lecz wydaje mi sie, ze jest to niebezpieczne dla silnika w tego typu samochodach. Wlasciwie od samego poczatku jezdze z tym regularnie do gazownika, ktory ciagle ma nowe pomysly, jednak nie dlugo konczy sie gwaracja i niestety zaczynam podejrzewac goscia o granie na zwloke... szczegolnie po przeczytaniu wielu postow na ten temat.

Zastanawiam sie czy mam podstawy aby zadac demontazu i zwrotu kosztow. A moze lepiej dac spokoj, bo u kogos innego bedzie jeszcze gorzej? Prosze dajcie znac jesli macie z tym jakiekolwiek doswiadczenia, nie koniecznie w Kangoo.

pozdrawiam
Dawid
Dawid

Postprzez arci niedziela, 28 maja 2006, 18:12

witam też posiadam sekwencyjny wtrysk gazu BRC pa początkowych problemach ale raczej z montarzystami jestem zadowolony zrobiłem już na niej 80000 km bez problemowo .Czego i tobie życzę jeszcze prośba ile twój kangór pali na gazie ??.Moj bierze 8,5 l /100 km przy jeżdzie do 130km/godz.potem to drastycznie wzrasta i przy 160> dochodzi do 12 l/100 :(
kango PRIVILEGE 2012 gwiezdny pył
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Dawid poniedziałek, 29 maja 2006, 07:33

Hej!

> Czego i tobie ¿yczê jeszcze pro¶ba ile twój kangór pali na gazie ?
> Moj bierze 8,5 l /100 km przy je¿dzie do 130km/godz

U mnie bardzo podobnie, do 120km/h pali 8-9 litrow.
Jaki konkretnie model instalacji BRC masz u siebie w kangurze?

Pozdro
/Dawid
Dawid

Postprzez arci poniedziałek, 29 maja 2006, 10:33

moja instalacja to Fly Sequent i jak narazie bezzawodnie, przechodzenie z paliwa na gaz jest prawie niezauważalne .Cieszę się że zagazowalem swego Kangurka ,bo przy dzisiejszych cenach paliwa nie najeżdzilbym się za dużo :wink:
kango PRIVILEGE 2012 gwiezdny pył
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rafal poniedziałek, 29 maja 2006, 11:01

Jak juz kiedys pisałem mam BRC fly sequent24, przejechane na tej instalacji 80 000km i jestem super zadowolony...
Jesli chodzi o Twoj problem, to pamietaj zeby oficjalnie zglaszac reklamacje na pismie i z wpisem do ksiazeczki gwarancyjnej, wtedy gwarancja przedluzy sie (jesli usterki "sa powazne") a pozatym bedziesz zbieral kwity potrzebne zeby ewentualnie wymontowali Ci instalacje i wsadzili sobie ją w d...
U mnie bylo tak, jezdzilem z 10 razy na gwarancji z instalacja LAVATO i w koncu poddali sie i powiedzieli ze na wlasny koszt montuja mi BRC i to byla moja ostatnia wizyta u nich...tzn teraz nie mam juz po co tam jezdzic, "auto idzie jak przecinak..."hehheh
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Powrót do Pytam