Temat choć stary to właśnie teraz na czasie dlatego postaram się go rozwijać.
Od 2 tygodni cieszę się Kangoorkiem. Planuję we wrześniu pojechać nim wraz z żoną na urlop i dostosować jego wnętrze do potrzeb 2 tygodniowego wyjazdu.
Założenia są takie:
- spanie w aucie na materacu gąbkowym, a nie pompowanym by komfort był jak największy
- tylna kanapa zostaje w domu bo jedziemy we dwoje,
- noclegi w miarę możliwości na kempingach by było przyzwoite mycie i bezpieczeństwo.
Planując rozmieszczenie rzeczy czyli ubrań i jedzenia wpadło mi w ręce takie cosik
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00095376 w Ikea.
Do tych półeczek można dokupić materiałowe szufladki. Fajnie to wszystko sie sprawuje, lecz muszę pomyśleć jak to zawiesić.
Długością jest od śrub nad oknami do podłogi.
Przewiduję powieszenie go w miejsce lewych drzwi, których nie mam. Wchodzą tam 2 takie wieszaki na płasko do szyby - tyłami do siebie, by z jednej i drugiej strony można było z tego korzystać.
Kolejny temat to schowki lotnicze których chyba nie kupię bo ich nie ma.
Zrodził mi się pomysł czegoś w zastępstwie by wykorzystać poddasze autka.
Najpierw była siatka, a teraz planuję wyciąć w wystarczająco dużym kawałku sklejki kwadrat (prostokąt) wielkości podsufitki od lampy po drzwi.
W tym kwadracie wycinamy drugi kwadrat do okoła którego tworzy nam sie kwadratowa półka.
Do jej podwieszenia używamy otwory przeznaczone na schowki lotnicze.
Oczywiście trzeba tez zabezpieczyć półkę po zewnętrznej wysoko i po wewnętrznej nisko bu przedmioty nie zsuwały się z niej, ale były dostępne.