Łóżko

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Lucass środa, 20 grudnia 2006, 19:36

To nici z "imprezki" :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez kreto poniedziałek, 2 lipca 2007, 23:06

Temat choć stary to właśnie teraz na czasie dlatego postaram się go rozwijać.
Od 2 tygodni cieszę się Kangoorkiem. Planuję we wrześniu pojechać nim wraz z żoną na urlop i dostosować jego wnętrze do potrzeb 2 tygodniowego wyjazdu.
Założenia są takie:
- spanie w aucie na materacu gąbkowym, a nie pompowanym by komfort był jak największy
- tylna kanapa zostaje w domu bo jedziemy we dwoje,
- noclegi w miarę możliwości na kempingach by było przyzwoite mycie i bezpieczeństwo.

Planując rozmieszczenie rzeczy czyli ubrań i jedzenia wpadło mi w ręce takie cosik http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00095376 w Ikea.
Do tych półeczek można dokupić materiałowe szufladki. Fajnie to wszystko sie sprawuje, lecz muszę pomyśleć jak to zawiesić.
Długością jest od śrub nad oknami do podłogi.
Przewiduję powieszenie go w miejsce lewych drzwi, których nie mam. Wchodzą tam 2 takie wieszaki na płasko do szyby - tyłami do siebie, by z jednej i drugiej strony można było z tego korzystać.

Kolejny temat to schowki lotnicze których chyba nie kupię bo ich nie ma.
Zrodził mi się pomysł czegoś w zastępstwie by wykorzystać poddasze autka.
Najpierw była siatka, a teraz planuję wyciąć w wystarczająco dużym kawałku sklejki kwadrat (prostokąt) wielkości podsufitki od lampy po drzwi.
W tym kwadracie wycinamy drugi kwadrat do okoła którego tworzy nam sie kwadratowa półka.
Do jej podwieszenia używamy otwory przeznaczone na schowki lotnicze.
Oczywiście trzeba tez zabezpieczyć półkę po zewnętrznej wysoko i po wewnętrznej nisko bu przedmioty nie zsuwały się z niej, ale były dostępne.
kreto
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass wtorek, 3 lipca 2007, 14:39

Nie bardzo mi wypada :wink: Ale mimo wszystko zajrzyj TUTAJ
Może coś Cię natchnie. Myślę, że w Twoim wypadku szczególnie interesujące powinno być przedłużenie podłogi
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez kreto sobota, 21 lipca 2007, 00:16

Wlasnie testuję wersje łóżka dla dwóch osob. Samo miejsce jest ciekawe bo to łąka z widokiem na Lądek Zdrój. Wystarczy pojechac na przejscie graniczne i zjechac z parkingu na łąki a widoki przepiekne.
Co do łóżka to kupilem materac w Jusku. Taki łamany na 3 z którego można zrobić np. fotel. Gąbka grubości 10 cm jest wystarczajaca. Doknalem malej modycfikacji zwężając jeden z materacy. Pomimo baraku symetrii jest ok. Muszę jeszcze przedłużyć podloge. Na szybkiego postawilem w miejscu zagłębienia podłogi 2 składane skrzynki z ekwipunkem i jest spoko. Ide spać bo już gwiazdy na niebie.
kreto
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam