Problem z odpalaniem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Problem z odpalaniem

Postprzez Pitkop środa, 25 lipca 2007, 22:45

Witam, mam problem z odpalaniem mojego Expressa 1,9 D RN55, generalnie odpala ale jeśli nie podgrzeję świeczek 3 razy to szarpie i kopci. Wymiana świec nic nie dała. Poza tym na niskich obrotach pracuje nierówno a po zgaszeniu praktycznie zawsze szarpnie.
Pitkop
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Arkadek sobota, 28 lipca 2007, 18:51

Witam!
Ja mam podobnie ale ponoc tak maja starsze Kangoo w co mi sie nie chce wierzyc ale radze sobie z tym w ten sposob, ze odpalam go nie po zgasnieciu kontrolki ale czekam jeszcze jakas chwile az "pstryknie" przekaznik albo wentylator nawiewu zaczyna szybciej pracowac i pali pieknie, nie musisz wlaczac i wylaczc zaplonu trzy razy. Nie wiem co bedzie zima ale mysle, ze tak samo dobrze. Nie bylem u nikogo kto zna sie na dieslach bo nie mam takich mozliwosci, bylem w serwisie ale to ignoranci. Podejrzewam, ze odpowiedzialnym za to wszystko jest sterownik swiec zarowych ale nie zdazylem tego jeszcze sprawdzic, tzn sprobowac z nowym. Przyczyn moze byc wiele, myslalem takze o zaworach i o pompie, sprawdzilem kable, napiecie ale wszystko z tym w porzadku-wg mnie. Nie wiem jaki masz rocznik ale polecam sprawdzic cala elektryke tzn. polaczenia, rozpiac, przeczyscic, ZABEZPIECZYC PO CZYSZCZENIU wazelina techniczna albo specjalnym srodkiem do tego przeznaczonym.
Pozdrawiam
Arkadek

Fajowa Renata 1.9D, 1998
Arkadek
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam