Witam, jak w temacie posiadam kangurka 1.2 8V z instalacją gazową sekwencyjną BRC zakładaną w czakramie, autko przerywa mi na gazie i gaśnie po wciśnięciu sprzęgła (oczywiście nie za każdym razem), czasem podczas jazdy zaczyna przerywać i zdarzyło mi się iż raz podczas jazdy przerzucił się na benzynę i nie chciał na gaz wrócić, efekt był identyczny jak w momencie gdy skończył się gaz w butli, na przełączniku było pokazane że gaz się skończył i po zabawie, po przełączeniu przełącznika na benzynę i powrocie na gaz przełączył się i jechał. Na niskich obrotach słychać że silnik pracuje nieregularnie, obroty skaczą raz są ok a za chwile spadają by po chwili wrócić na normalne obroty. Był podobny wątek z tym że mój na benzynie śmiga jak wściekły a z gazem różnie to bywa.
Autko świeżo zakupione, było poniżej minimum płynu chłodniczego w zbiorniczku, po przejechaniu trasy i zatrzymaniu się widziałem iż szły bąble z powietrzem do zbiorniczka, dolałem płynu przejechałem ok 10 km samochód o wiele lepiej trzymał temperaturę, wskazówka stała idealnie w połowie, po zatrzymaniu się od razu podniosłem maskę i nie szły żadne bąble do zbiornika, kolega powiedział że to może być uszczelka ale wolał bym się kogoś poradzić nim pojadę do mechanika gdyż nie lubię wydawać zbędnie pieniędzy
Gdyby ktoś mógł wiedzieć jaka może być przyczyna, czy mogę samemu coś sprawdzić czy też od razu do gaziarza jechać bo to może być kwestia regulacji.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich właścicieli kangurków!