grzesio2546 napisał(a):Witam, zacznę od początku, tak będzie najlepiej. Pracuję w pewnej Piekarni w której na stanie jest Renault Kangoo 1,5 dci z 2004 roku. (ta dłuższa wersja) posiada klimatyzację, tym samochodem jeździły różne osoby w firmie od młodych po starsze. na początku śmigał jak wariat. Po pewnym czasie jeździł nim starszy pan który przy ruszaniu dodawał więcej gazu niż przy jeździeno i od tego czasu jak ten pan nim jeździł zaczęły się robić cuda. Bierze olej średnie spalanie 5 litrów oleju na miesiąc. Pracodawca twierdzi że teraz do regeneracji są w nim wtryski (nie wiem czy to prawda) które będą go kosztowały na dzień dobry 4 tyś zł prawdopodobnie pompa podobno po zapaleniu silnika jest ok a jak dojdzie do swojej temperatury to kopci (nie wiem nie widziałem) i powiedział że wszystko wyjdzie go ok 10 tyś zł i że nie opłaca mu się go naprawiać a silnika nie chce kupować bo nie wie na co trafi, i że ciężko będzie znaleźć taki silnik jak jest teraz (nie wiem o co mu chodziło) bo na allegro silników widzę że jest sporo, więc jak i kierowca(starszy Pan) odszedł na emeryturę tak i Kangoo po ciężkiej pracy też odchodzi. No i pomyślałem że może zamiast na złom ja go kupię i może spróbuję go reanimować jeszcze. Cena jaką ma dostać na złomie to 700 zł więc w tej cenie ja go kupię. Co o tym wszystkim sądzicie? co polecacie, co radzicie? Dokładnie nie wiem jakie objawy są w tym Kangoo bo nim nie jeździłem, pracodawca przyjechał nim pod garaż i tak zostawił i stoi. Podobno odpala jeździ, ale tak jak pisałem wcześniej po dłuższej jeździe podobno kopci. Kierowca który nim jeździł tak jak pisałem przy ruszaniu ful obroty a przy jeździe zamulał auto. Czekam na odpowiedzi. jak go kupię będę wiedział może coś więcej jakie ma objawy. Pozdrawiam
![]()
Ps. Myślałem nad kupnem silnika 1,5 i spróbowania tego poskładać w całość, lub 1,9 tylko czy to wszystko spasuje przy zmianie z 1,5 na 1,9. słucham waszych rad, może nie będzie trzeba wymieniać silnika i będzie dało radę naprawić w okazyjnych cenach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości