Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Postprzez Lucass wtorek, 10 marca 2015, 10:09

Elektrycznie czy ręcznie (bo nie działa)?
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Mascot piątek, 13 marca 2015, 17:21

To teraz ja, zapytam w tym wątku :D

Trafiła się okazja na Kangoo z 2004 roku, Kaleido, 1.2 16V.
Zwierzem jeździli budowlańcy, więc jest mocno zmęczony wewnątrz - brakuje kołków, bardzo brudny, pordzewiały szyby foteli, trochę rdzy pod nogami kierowcy.
Z zewnątrz - wgnieciona maska ( ślad po słupku ), wgnieciony i przerysowany bok, nad tylnymi prawymi drzwiami i szybą.
Prawe tylne drzwi, noszą ślady malowania - widoczny inny odcień, były cieniowane i to całkiem ładnie, oraz brakuje naklejki pod listwą, która jest w Kaleido.

Do wymiany filtry, przełącznik szyby pasażera, klamka tylna bagażnika, do czyszczenia pompka spryskiwaczy ( leje przód i tył ).
Świeci kontrolka od air bagu, oraz - i tu moje pytanie - Check Engine.
W PB " nie siedzę ", pytanie do znawców i obytych w temacie - co może być tego przyczyną ?

Cena auta okazyjna, bo 6500 zł, do negocjacji ( lub odliczenie VAT -u ).

Wnętrzem, przełącznikami, klamkami, filtrami mogę się zająć sam.
Na co zwrócić uwagę w 1.2 ?

Silnik chodzi ok, obroty nie skakały, płynnie rozwijał moc. Sprzęgło także ok, nie gubił obrotów. Jedynie podczas wciskania, nie chodziło płynnie, tak jakbym wciskał je, ocierając o kamienie - pedał chodził chropowato.
Kangoo 1.5 dCi ( 85km ) Helios 2007, niebieski Menthe TE J42
Zadomowiony - 22.06.2012 ( 235 595 km )
Druga belka wjechała pod budę - 15.11.2019 ( 330 450 km )
100 000 km z kangurem - 30.05.2020 ( 335 595 km )
Mascot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skawina piątek, 13 marca 2015, 17:25

Mascot? W co Ty się pchasz?.... No chyba, że szukasz auta dla wroga :twisted:
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Stiopa piątek, 13 marca 2015, 17:29

Hehe, może Mascotowi znudził się "niezniszczalny" dCi :twisted: .
Kangoo I 1.2 8V 60KM '98r
Jedyny MV941 z takim zderzakiem :D

Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Stiopa
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez skawina piątek, 13 marca 2015, 17:32

Nie chodzi o silnik.... Ma w kieszeni 15 tys, a pcha się w paści jakieś rozwalone.... Mascot no..... zaskoczyłeś mnie teraz.... :roll:
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Mascot piątek, 13 marca 2015, 17:39

Chyba nie myślicie, że to auto dla mnie, i dla kogoś ze znajomych rodziny / znajomych ;)
I ten egzemplarz, nawet nie będzie pokazany, osobie dla której szukam Kangoo.
Kangoo 1.5 dCi ( 85km ) Helios 2007, niebieski Menthe TE J42
Zadomowiony - 22.06.2012 ( 235 595 km )
Druga belka wjechała pod budę - 15.11.2019 ( 330 450 km )
100 000 km z kangurem - 30.05.2020 ( 335 595 km )
Mascot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skawina piątek, 13 marca 2015, 17:40

Wiem, że to dla kogoś, a nie dla Ciebie. Chyba tego kogoś jednak nie lubisz :lol:
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Mam zamiar nabyć Kangura 4x4 więc pytam....

Postprzez autokomputery środa, 8 kwietnia 2015, 17:55

Koledzy mam prosbe...kupię kangoo 1.6 4x4 03,04 lub poczatek 05r
moze znacie kogos kto ma na sprzedaz takiego urwisa...:)?
pozdrowka
Pozdrawiam Krzysiek
www.autokomputery.pl
autokomputery
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez grzesio2546 wtorek, 3 listopada 2015, 13:22

Witam, zacznę od początku, tak będzie najlepiej. Pracuję w pewnej Piekarni w której na stanie jest Renault Kangoo 1,5 dci z 2004 roku. (ta dłuższa wersja) posiada klimatyzację, tym samochodem jeździły różne osoby w firmie od młodych po starsze. na początku śmigał jak wariat. Po pewnym czasie jeździł nim starszy pan który przy ruszaniu dodawał więcej gazu niż przy jeździe :D no i od tego czasu jak ten pan nim jeździł zaczęły się robić cuda. Bierze olej średnie spalanie 5 litrów oleju na miesiąc. Pracodawca twierdzi że teraz do regeneracji są w nim wtryski (nie wiem czy to prawda) które będą go kosztowały na dzień dobry 4 tyś zł prawdopodobnie pompa podobno po zapaleniu silnika jest ok a jak dojdzie do swojej temperatury to kopci (nie wiem nie widziałem) i powiedział że wszystko wyjdzie go ok 10 tyś zł i że nie opłaca mu się go naprawiać a silnika nie chce kupować bo nie wie na co trafi, i że ciężko będzie znaleźć taki silnik jak jest teraz (nie wiem o co mu chodziło) bo na allegro silników widzę że jest sporo, więc jak i kierowca(starszy Pan) odszedł na emeryturę tak i Kangoo po ciężkiej pracy też odchodzi. No i pomyślałem że może zamiast na złom ja go kupię i może spróbuję go reanimować jeszcze. Cena jaką ma dostać na złomie to 700 zł więc w tej cenie ja go kupię. Co o tym wszystkim sądzicie? co polecacie, co radzicie? Dokładnie nie wiem jakie objawy są w tym Kangoo bo nim nie jeździłem, pracodawca przyjechał nim pod garaż i tak zostawił i stoi. Podobno odpala jeździ, ale tak jak pisałem wcześniej po dłuższej jeździe podobno kopci. Kierowca który nim jeździł tak jak pisałem przy ruszaniu ful obroty a przy jeździe zamulał auto. Czekam na odpowiedzi. jak go kupię będę wiedział może coś więcej jakie ma objawy. Pozdrawiam ;)

Ps. Myślałem nad kupnem silnika 1,5 i spróbowania tego poskładać w całość, lub 1,9 tylko czy to wszystko spasuje przy zmianie z 1,5 na 1,9. słucham waszych rad, może nie będzie trzeba wymieniać silnika i będzie dało radę naprawić w okazyjnych cenach.
grzesio2546
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez grzesio2546 wtorek, 3 listopada 2015, 13:24

\
grzesio2546 napisał(a):Witam, zacznę od początku, tak będzie najlepiej. Pracuję w pewnej Piekarni w której na stanie jest Renault Kangoo 1,5 dci z 2004 roku. (ta dłuższa wersja) posiada klimatyzację, tym samochodem jeździły różne osoby w firmie od młodych po starsze. na początku śmigał jak wariat. Po pewnym czasie jeździł nim starszy pan który przy ruszaniu dodawał więcej gazu niż przy jeździe :D no i od tego czasu jak ten pan nim jeździł zaczęły się robić cuda. Bierze olej średnie spalanie 5 litrów oleju na miesiąc. Pracodawca twierdzi że teraz do regeneracji są w nim wtryski (nie wiem czy to prawda) które będą go kosztowały na dzień dobry 4 tyś zł prawdopodobnie pompa podobno po zapaleniu silnika jest ok a jak dojdzie do swojej temperatury to kopci (nie wiem nie widziałem) i powiedział że wszystko wyjdzie go ok 10 tyś zł i że nie opłaca mu się go naprawiać a silnika nie chce kupować bo nie wie na co trafi, i że ciężko będzie znaleźć taki silnik jak jest teraz (nie wiem o co mu chodziło) bo na allegro silników widzę że jest sporo, więc jak i kierowca(starszy Pan) odszedł na emeryturę tak i Kangoo po ciężkiej pracy też odchodzi. No i pomyślałem że może zamiast na złom ja go kupię i może spróbuję go reanimować jeszcze. Cena jaką ma dostać na złomie to 700 zł więc w tej cenie ja go kupię. Co o tym wszystkim sądzicie? co polecacie, co radzicie? Dokładnie nie wiem jakie objawy są w tym Kangoo bo nim nie jeździłem, pracodawca przyjechał nim pod garaż i tak zostawił i stoi. Podobno odpala jeździ, ale tak jak pisałem wcześniej po dłuższej jeździe podobno kopci. Kierowca który nim jeździł tak jak pisałem przy ruszaniu ful obroty a przy jeździe zamulał auto. Czekam na odpowiedzi. jak go kupię będę wiedział może coś więcej jakie ma objawy. Pozdrawiam ;)

Ps. Myślałem nad kupnem silnika 1,5 i spróbowania tego poskładać w całość, lub 1,9 tylko czy to wszystko spasuje przy zmianie z 1,5 na 1,9. słucham waszych rad, może nie będzie trzeba wymieniać silnika i będzie dało radę naprawić w okazyjnych cenach.

Silnik ma przejechane około 250 tyś :?
grzesio2546
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam