Problem z otwieraniem auta z przycisku na kluczyku

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Problem z otwieraniem auta z przycisku na kluczyku

Postprzez bogdan02 czwartek, 31 lipca 2008, 09:59

Przeróbki przeróbkami ale co za dużo to niezdrowo ;) :twisted:
Poprostu nie wiem czy by mi się chciało i co mogę z tego mieć, tzn co skoczek zyskuje.
Jescze wczoraj walczyłem z rozrusznikiem, dzisiaj biorę się za wymianę gumy na przegubie ( warto zajrzeć czasami pod samochód). Jutro wymiana szyby przedniej, bo złapałem kamień.
Nie mam kiedy nim pojeździć :lol: , skóra na tapicerki leży w piwnicy, przednie leflektory leżą w piwnicy (jeden już przerobiony). Już nawet nie mówię o oddławieniu bolida.
Więc albo dzień za krótki albo ja za leniwy.
Ale kombinuj, kombinuj :!: :D
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez L-irek czwartek, 31 lipca 2008, 12:41

E , a przyznaj się co przerabiasz w przednich oczach , no i co się wiążę z tym oddławianiem , bo cóś nie kumam .Może i mnie coś by się z tego przydało :?: :?: :?:
L-irek
L-irek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez bogdan02 czwartek, 31 lipca 2008, 21:10

Z przednich leflektorów wylatują te pomarańczowe, no te one od kierunków. Psują mi wygląd ;)
No bo w planach mam zderzak od 4x4 pomalowany, malowanie listew bocznych i lusterek :)
Co do oddławienia to dokładnie te same silniki w innych renufkach (nie tylko) mają fabrycznie 115-125 koników.
Rozmawiałem z ludzmi na forum tdi i wychodzi na to że to tylko komputerek. Koszt z hamownią minimum 500-700.
Przy zrobieniu mapy na 115 podobno bez różnicy w spalaniu.
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez L-irek niedziela, 3 sierpnia 2008, 17:42

Dla ZaBsi - wcześniej pisałem o czasie domykania podawanym ze sterownika zamka i to jest zupełnie co innego niż czas domykania w module domykania . Oczywiście w większości modułów domykania jest możliwość ustawienia różnych czasów domykania , ale i tak jest zabezpieczenie przeciążeniowe i jeśli czas będzie zbyt długi , to i tak wyłączy przeciążeniowy jak domknie .

Dla Bogdan02 - no nieźle , nieźle , ale myślę , że chyba jednak tydzień za krótki ( coś wiem o tym , bo twój sterownik leży i czeka na swoją kolejkę - może jesienią :?: :?: :?: )
Co do kostki opisanej wcześniej - jest to jednak kostka sterownika otwieranego dachu ( na allegro widziałem wersję skoczka z szybrem,dachem rozsuwanym i klimą - ciekawe nie ????) Wg mnie przewody te skoro już są , to teoretycznie powinny iść do tyłu skoczka ( oczywiście trzeba sprawdzić ) i może jest lub będzie jakaś możliwość ich wykorzystania .

No to działaj , a jak już będzie tych 115 kuców to chwal się czym prędzej , może i ja dam się namówić , jak dobrze to będzie się sprawować to stadko ogierów . :D
Pozdrowionka
L-irek
L-irek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez mjk poniedziałek, 25 sierpnia 2008, 21:48

witam
mialem ten sam problem i pewien stary mechanik, zrobil to doslownie w 10 sekund, wsiadl do auta, odpalil go zgasil i klikal centralnym od srodka i wciskal co jakis czas przycisk. powiedzial ze poprostu sie rozstroil i trzeba bylo wejsc ponownie w procedure programowania. jest to prosty zabieg te typy tak maja, znajdz kogos kto sie poprostu na tym zna, a za zrobienie tego powinienes mu dac na piwo nic wiecej, ja jezdzilem tak pol roku, zanim ktos do tego doszedl.
pozdrawiam i powodzenia
mjk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez janusz99 wtorek, 26 sierpnia 2008, 09:59

klikal centralnym od srodka i wciskal co jakis czas przycisk.

JAKI PRZYCISK ?
Żółty 1,2 16v Helios 2002 r.
janusz99
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Lucass wtorek, 26 sierpnia 2008, 14:47

Zapewne ten po prawej stronie popielniczki/schowka na dole konsoli. :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez L-irek wtorek, 26 sierpnia 2008, 17:38

U niektórych ten przycisk jest na konsoli środkowej przed lewarkiem (zależy od rocznika ) ;) .
Poza tym tym ten wątek dotyczy głównie sytuacji beznadziejnej - czyli pilot umarł i żadna reanimacja już mu nie pomaga , a 600zeta w ASO to rozbój . :o
Zestrajania pilota z centralką przerabiane było o ile mi wiadomo kilka razy w innych wątkach (patrz szukajka ) :!:
L-irek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez mjk wtorek, 26 sierpnia 2008, 19:24

witam
naciskal przycisk centralnego z samochodu ten nad skrzynia biegow, dodatkowo mierzyl kluczykiem w odbiornik kolo swiatla i tez klikal jakas konkretna sekwencje
pozdrawiam
mjk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez L-irek środa, 27 sierpnia 2008, 07:28

Zwróć jeszcze uwagę na to , że masz pilota na podczerwień .
Tu możesz sobie po odkręceniu lampy i dostaniu się do odbiornika coś niecoś pogrzebać i posprawdzać , a w przypadku radiówek ( a w tym wątku głównie o tych mówimy) tak prostej możliwości nie ma .
L-irek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam