wysyłam Łukaszowi wykresy mocy i momentu obrotowego naszych silników - niestety nie ma tam 1.5 dci

nie użyłem wyrazu "w zasadzie" (mój błąd), bo jak napisałeś o silniku 1,3JTD (nie znam dobrze szczegółów tego silnika, więc o nim nie będę mógł rozmawiać) ma on katalizator i jest zapewne jednym z nielicznych osobowych diesli(na razie),które katalizator posiadają. Oczywiście w miarę rozwoju techniki i norm EURO kat. będą potrzebne.I na koniec UWAGA filtry i kat. w dieslach stosuje się w CIĘŻARÓWKACH a nie w osobowych, gdzie nie ma takiej potrzebyyyyyyyyyyyy
michal napisał(a):nic o turbinie ale to może pomóc jak eksploatować swoje silniki
wysyłam Łukaszowi wykresy mocy i momentu obrotowego naszych silników - niestety nie ma tam 1.5 dci
nie użyłem wyrazu "w zasadzie" (mój błąd), bo jak napisałeś o silniku 1,3JTD (nie znam dobrze szczegółów tego silnika, więc o nim nie będę mógł rozmawiać) ma on katalizator i jest zapewne jednym z nielicznych osobowych diesli(na razie),które katalizator posiadają. Oczywiście w miarę rozwoju techniki i norm EURO kat. będą potrzebne.
Kat. z amoniakiem podałem jako jeden z przykładów rozwiązań katalizatorów.
rajder napisał(a):Bullit mam pytanie jakie było założenie tego tuningu,czyli na czym właścicielowi zależało?Dlaczego max moc i max moment są tak blisko siebie (ten silnik nie ma żadnej elastyczności),bo siedzimy z kolegami w robocie i myśłimy sobie o ile ten silnik ma przekroczone fabryczne wartości ciśnienia indykowanego, obawiam sie że długo nie pociągnie.
Te "katalizatory", o których piszesz w autach: GOLF II,.... to nic innego jak specjalnej konstrukcji (coś w rodzaju filtra cząstek stałych) tłumniki nr1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości