Kosmetyka

Off-topic: tematy związane z techniką

Postprzez xyz sobota, 30 lipca 2005, 09:20

zuwik napisał(a):Conclusion - zgadza się, nieporozumienie Buziaki i więcej skupienia
Posyła buziaki i myśli, że się teraz skupimy... :roll: Ja na pewno nie.
P.S. Miła estetyka wypowiedzi, porządne wypunktówanie, podkreślenie innym kolorem, pościk jak marzenie. Naprawdę mi się podoba. :D
akagi69 napisał(a):do usuwania asfaltu z nadwozia - tylko nafta... przy długim i wnikliwym czyszczeniu nasiąka się tym specyficznym smrodkiem , więc lepiej ubrać jakieś stare łachy :)
Może niektórzy tak lubią, zapach kwestia gustu. :D Dziękujemy za radę.
Renault Kangoo -> Stworzony by cieszyć. :D
xyz
KangooróFka
KangooróFka

Postprzez PanKot sobota, 30 lipca 2005, 17:02

Na stacjach Orlenu mają spray (firmowany przez Orlen) do mycia plastików zewnętrzych: błotniki, listwy itp. Kosztuje ok.10zl. Jest dobry ale mało wydajny. Jedno opakowanie wystarcza na 2 opryski samochodu. Czyli zderzaki (przód i tył), klamki, lusterka, listwy boczne i plastik podszybia pod wycieraczkami. Ten spray przywraca plastikom ich naturalny kolor i jest matowy, no może półmatowy. Utrzymuje się nawet po jednym myciu na myjni.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kavka sobota, 30 lipca 2005, 18:16

No a oto nazwy , a raczej zjdęcia bo nazwy i tak nic nie mówią , czyścidełek :wink:

To do czyszczenia gumy :
http://www.kavka.republika.pl/100_7047.JPG
http://www.kavka.republika.pl/100_7048.JPG
A to kokpit :
http://www.kavka.republika.pl/100_7049.JPG

Pozdrawiam :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez loocky wtorek, 30 sierpnia 2005, 13:38

Ja osobiście polecam do kosmetyki tzw. "czernidło" raz na 3-4 lata wysatrczy tym przejechać po zewnętrznych plastikach klamki, zderzaki, listwy, wlot paliwa etc. Wyglądają jak nowe i nie matowieją.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zbysios wtorek, 30 sierpnia 2005, 14:22

loocky: A co to takiego to czernidło i gdzie to można nabyć?
zbysios
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez PanKot wtorek, 30 sierpnia 2005, 16:12

Ja to bym potrzebował raczej "szarzydło" bo moje plastiki są szare.
I nie widziałem takiego w sprzedaży.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez loocky czwartek, 1 września 2005, 07:35

zbysios napisał(a):loocky: A co to takiego to czernidło i gdzie to można nabyć?

Kupiłem to w TESCO na motoryzacyjnym dziale, chyba za 8,99PLNów nazywa się "Czernidło do plastików" ostatnio chciałem kupić jeszcze jedno, ale nie znalazłem. Opakowanie tego jest identyczne jak pasty do bótów tej zakończonej gąbką.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kavka czwartek, 1 września 2005, 12:55

Opakowanie tego jest identyczne jak pasty do bótów tej zakończonej gąbką.

O widze że coś ciekawego . Muszę się za tym rozglądnąc bo moje czernidło choć wygląda ładnie to sposób jego nakładania doprowadza mnie do szału :evil: Jak można zrobić czernidło w psikaczu tak jak płyn do mycia szyb :roll: No ale za to efekt ładny :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot środa, 10 maja 2006, 14:43

Ostatnio pojawiła sie w moim telewizorze reklama kosmetykow firmy K2 - facet stawia w powietrzu jakieś pudełko, po czym szmatką coś przeciera i zaczyna pojawiać sie samochód. Ta reklama skusiła mnie do zakupu ich wyrobów.
Kupiłem płyn do mycia silników i płyn do mycia felg, wszystko w tzw ręcznych psikaczach (nie w spray'u).
NIE KUPUJCIE TEGO :!:
Płyn do mycia silników nie rozpuszcza tłuszczy za to świetnie niszczy lakier wewnątrz kompory silnika. Ba, on nawet nie zmywa kurzu.
Popsikanie na elementy gumowe powoduje, że stają sie one białe, pokrywają sie takim nalotem jakby ktoś pod maską opróżnił gaśnicę proszkową. Nie pomaga nawet spłukanie silnym strumieniem wody.
Nie sprawdzałem :idea: ale może oni produkują jeszcze jakiś płyn, który zmywa ten pierwszy płyn i zacieki po nim :!: :!: :!:
Następny to płyn do mycia felg aluminiowych. Ten, co prawda, nie robi widocznych szkód ale też i nie zmywa nic a nic. Za to nieźle śmierdzi. Być może nadaje się do odstraszania psów sikających na koła bo do mycia się nie nadaje.
Oba te środki są do kupienia na stacjach benzynowych w cenie 10-12 zl jednaże są to wyrzucone pieniądze.
Pozostałych kosmetyków K2 nie zamierzam testować i Wam też nie radzę.
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot środa, 10 maja 2006, 14:47

A teraz pytanko :arrow: :
Jak radzicie sobie koledzy z owadami na szybach?
Może znacie jakieś skuteczne płyny do spryskiwacza lub wiecie jak udoskonalić wycieraczki aby dokladnie wyczyścić w czasie jazdy szybę przednią?
Zaczął się sezon robactwa fruwającego i już szyby są bombardowane.
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne