Pomocy- licznik i elektryka.

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Pomocy- licznik i elektryka.

Postprzez pielec1 środa, 1 czerwca 2005, 10:33

Witam wszystkich.
Może ktoś mi pomoże w dwóch sprawach:
1.Po wymianie liczników ( patrz dział wiem - wymiana liczników na wersję z obrotomierzem - ostatnia odpowiedż) do pełni szczęścia brakuje mi tylko ustawienia licznika całkowitego przebiegu kilometrów na wartość ze starego licznika ( licznik stary, ale przebieg mniejszy :)) ).
Może ktoś coś wie na ten temat - czy jestem skazany na koncesjonowany serwis Renault ? ( tfu, na psa urok)

2.Z własnej głupoty poplątałem styki w kostce elektrycznej mieszczącej się w lewym tylnym nadkolu ( pod plastikiem z lampką oświetlenia bagażnika) .Są tam doprowadzone przewody czujnika otwarcia wlewu paliwa, zamka centralnego lewych drzwi suwanych i inne.
Czy ktoś wie jak i co połączyć, aby działał zamek tylnych drzwi wraz z zabezpieczeniem drzwi przy otwartym wlewie paliwa ?
Wystarczy podać numery wyprowadzeń (z kostki) które mają być zwarte.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.Pozdrawiam Piotr.

Renault kangoo 1.4 wersja Babie Lato 2000 rok.
pielec1
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio środa, 1 czerwca 2005, 14:38

Ad 1.Ogłoszenie w prasie motoryzacyjnej o korekcie liczników,cena około 80zł.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ środa, 1 czerwca 2005, 19:58

Ad2. Szkodza, że nie stało się to na weekend, bo właśnie wtedy rozgryzałem ten moduł, który raczył kiedyś eksplodować pozbawiając mnie frajdy z zamykania lewych drzwi, i miałem wszystko na wierzchu.
W torbie jest opis ale tylko od strony modułu, a schematy el. są praktycznie nie do zdobycia.
Jeżeli będziesz na zlocie to bez problemu mogę Ci zaprezentować układ kabli :D

Zmieniając temat to prawdopodobnie uda się odbudować go od nowa na podstawie starego i może nawet z prockiem :lol: , ale to za jakiś czas.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Crash środa, 1 czerwca 2005, 22:11

_ONE_ napisał(a):Zmieniając temat to prawdopodobnie uda się odbudować go od nowa na podstawie starego i może nawet z prockiem :lol: , ale to za jakiś czas.

Dałeś mi jakąś nadzieję bo to dziadostwo u mnie nie działa a nie mogę znaleźć tego modułu na szrotach, a w serwisie boję się pytać ile kosztuje. Daj znać jak coś uda ci się wykombinować :D
Pozdrawiam

-=Crash=-
1.4i RN 2001 6 drzwi ;) PMS Edition CB-Radio
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam